Çiftlikten kendi sütünü sağıp yumurtanı satıp para kazanacaksın özelliğindeki bu sanal oyun, üye olmak isteyenlerden para topluyor ardından üyelerin sanal çiftlikleri üzerinden tüm ürettiği zirai ürünlerden para kazanmasını vaat ediyordu. Oysa üyelerden gelen şikayetler üzerine konuyla ilgili bakanlığın yaptığı incelemelerle bu oyun geliştirici şirketin aslında nitelikli dolandırıcılık yapan dolandırıcı şebekesi olduğuna hükmedildi.

Yarım Milyarlık Vurgun

Konuyla ilgili olarak savcılık tarafından kamuoyuyla paylaşılan bilgiye göre tam yarım milyarlık vurgun yapıldığı tespit edildi. Böylece üyelerinden üyelikleri karşılığında sanal çiftlikleri üzerinden para kazanma talebinde bulunan bu dolandırıcı suç örgütünün her anlamda yarım milyar doları bulan vurgun yapan bir şebekeden başkası olmadığına karar verilerek her anlamda dolandırıcılığın devam etmesinin de önüne geçilmiş oldu.

Çiftlik Bank Yalanı

Ayrıca Sermaye Piyasası Kurulu da oyunun "bank" kelimesini taşımasının bankacılık hukukuna da taban tabana zıt olmasından yola çıkarak bu etik dışı nitelikli suç örgütünün sitesinin kaldırılmasını savcılıktan talep ettiklerini ve de mühür vurularak bir daha benzer faaliyetler içerisine girilmesinin yasaklanmasını beyan ettiklerini bildirdi.

Buna göre Çiftlik Bank'ın nitelikli dolandırıcılık olduğuna karar verildi Böylelikle sanal ortamdan oyun oynayarak para kazandırdığını iddia eden bir suç örgütü daha ortadan kaldırılarak her anlamda sanal saldırıların açık tehdidi haline gelen küçük yaştaki çocukların da bu türlü suç şebekelerine maruz kalmamaları gerçekleştirildi.