Cumhuriyet Halk Parsini, 2019 Cumhurbaşkanlığı ve genel seçimler öncesi son dönemin en kritik olağan kurultayına gidiyor. Ankara'da 36. Olağan Kurultay'da toplanan CHP'lilerin katılımı üst seviyede olurken, başkanlık koltuğu için Kemal Kılıçdaroğlu ve Muharrem İnce'nin adı ön plana çıkıyor.

Ankara Arena'da haftalar öncesinden başlayan hazırlıklar bu sabah partililerin ve delegelerin kurultay salonuna giriş yapmasıyla son buldu. 2019 Cumhurbaşkanlığı için henüz adayını belilemeyen CHP'de başkanlık seçiminin ardından 2019 cumhurbaşkanı adayının da belli olması bekleniyor.

Kurultay'ın ilk saatlerinde Türk bayrakları ve Atatürk posterleriyle süslenen spor salonuna giren partililer ve adaylar 10. Yıl Marşı'nı ve türküleri dinledi. Salonda yer alan afişlerde "adalet ve cesaret kurultayı" ve "Türkiye bize güven" ifadeleri dikkat çekti.

KILIÇDAROĞLU EŞİYLE BİRLİKTE GELDİ

Genel başkan ve koltuğun en güçlü adaylarından Kemal Kılıçdaroğlu, salona eşi Selvi Kılıçdaroğlu ile birlikte giriş yaparken, kendisini destekleyenler alkışlarla karşıladı. Kurultay konuşması öncesi CHP kurmaylarından Özgür Özel, cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin konuştu.

MHP ile cumhurbaşkanlığı seçimi için yapılan ittifakı anımsatan Özel, "İkinci bir Ekmeleddin İhsanoğlu vakası yaşanmayacağını" belirterek Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı adayı olmasının doğal olacağını söyledi.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, sürpriz beklemediğini belirterek Kılıçdaroğlu'nun kurultaydan güçlenerek çıkacağını söyledi.