Bir çok çift çocuk sahibi olmak için uzun süre uğraşıyor. Kimisi tedavi olmak zorunda kalıyor, kimisi de uzun uğraşların sonunda çocuk sahibi olabiliyor.

Yapılan yeni bir araştırmaya göre ceviz açısından zengin bir beslenmeyi tercih edenlerin sperm kalitesinin arttığı gözlemlendi. Sperm kalitesinin artması çocuk sahibi olma ihtimaline de olumlu bir etki ediyor.

Yapılan araştırmalar sonucunda cevizin lipit peroksidasyonunu azalttığı kanıtlanmıştır. Lipit peroksidasyonu sperm hücrelerine zarar veren bir süreçtir. Cevizler çoğunlukla yağlı asitlerden oluşan tek kabuklu yemiştir. Sperm hücrelerinde de yağlı asitler bulunduğu için, cevizler sperm sağlığı için oldukça önemli bir besindir.

Bilim insanlarının 11 hafta boyunca laboratuvar fareleri üzerinde bir deney yaptı. 11 hafta boyunca ceviz açısından zengin bir diyet programına tabi tutulan laboratuvar farelerinin 11 hafta sonunda sperm kalitelerini önemli artış gözlendi.

Daha önceki araştırmalarda ise 100 sağlıklı erkek üzerinde yapılan deneyde, 100 erkeğe her gün 70 gram ceviz yedirildi. Ve deneyin sonunda 100 erkek deneğin sperm kalitesinde artış gözlemlendi.

İlaç Kullanımında Önemli Hususlar Nelerdir ? İlaç Kullanımında Önemli Hususlar Nelerdir ?

Çiftlerin %40'ında kadının çocuk sahibi olamamasının tek nedeni erkeğin sperm sağlığının yetersiz olmasıdır. Buna rağmen, doğurganlığı arttıran tedavi yöntemlerinin çoğu kadınlara yöneliktir. Erkekler için olan tedaviler doğurganlığı arttıran ilaçlar ve damar onarımı ya da sperm kanalının kısaltılması gibi ameliyatlar vardır.

Düşük sperm sayısı,Yavaş hareket eden spermler (kadının yumurtasına ulaşamadan ölürler),Oluşmasında sorun olan spermler.