Ordu'da üniversite öğrencisi 20 yaşındaki Ceren Özdemir'in katil zanlısı emniyette sabaha kadar ifade verdikten sonra kendisine tatbikat yaptırıldı.

Ordu'da 20 yaşında balerin Ceren Özdemir'in bıçaklanarak öldürülmesi Türkiye gündemini sarsmıştı. Cezaevinden iki kez firar eden Özdemir'in katil zanlısı dün gözaltına alındı. Emniyette sabaha kadar ifade veren Özgür A'ya olay yerine götürülüp tatbikat yaptırıldı.

Ordu Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Müzik Bölümü 2'inci sınıf öğrencisi Ceren Özdemir'i oturduğu binada bıçaklayarak öldüren cezaevinden iki kez firar eden katil zanlısının ifadesi sabaha kadar alındı. İfadesini ardından olay yerine götürülen şüpheliye tatbikat yaptırıldı.

Uyuşturucu bağımlısı olduğu öne sürülen şüpheli geniş güvenlik önlemleri altında sorgulanmak üzere Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Yakalanması sırasında polis memurunu da bıçaklayan, uyuşturucu bağımlısı ve cezaevi firarisi olduğu öne sürülen şüpheli Özgür A., evden çıkarıldığı sırada çevredekilerce linç edilmek istendi.

Ordu Valisi Seddar Yavuz, 12 sabıkası bulunan katil zanlısının suçunu itiraf ettiğini açıkladı. Vali Yavuz zanlının terminal civarında yakalandığını belirterek Ordu halkı ve emniyet teşkilatının hassasiyetine teşekkür etti.

Yaralama ve adi suçtan da sabıkası olduğu öğrenilen şüphelinin Ceren ile ne gerçek hayatta ne de sosyal medyada bir teması ve bağlantısı tespit edilemedi. Arduç'un ifadesinde, Ceren'i neden öldürdüğü hakkında hiçbir gerekçe söylemediği öğrenildi. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, davaya müdahil olacaklarını açıkladı.

Ordu'da 20 yaşında balerin Ceren Özdemir'in bıçaklanarak öldürülmesi Türkiye gündemini sarsmıştı. Cezaevinden iki kez firar eden Özdemir'in katil zanlısı dün gözaltına alındı. Balerin Ceren'in ölümü yürekleri yakarken arkadaşlarına "Doğum günümde beni unutmayın, hediye almayın, kutlayın yeter" dediği öğrenildi.

Ceren Özdemir dün okulunda yapılan törenin ardından Ulubey İlçesi Kumanlar köyünde toprağa verildi. Baba Yılmaz Özdemir sürekli ağlayan büyük kızı Gizem'i sarılarak teselli ederken olay günü yaşadıklarını şöyle anlattı: Olay evin kapısında oluyor. Otomatik çalışmadığı için ablası aşağıya anahtar atıyor. Kapının açılma sesini duyuyor, biraz bekliyorlar. Bakıyorlar gelmiyor, inmek zorunda kalıyorlar aşağıya. Arkasından cinayet zanlısını görüyor. Kep var kafasında. Anne Gülfer Özdemir de kızının tabutuna sarılarak, "Benim çocuğum hiç kimseye kıyamazdı. Karıncayı bile incitmezdi" diye ağıt yaktı.