İşte bu noktada günümüzün en çok tartışılan konularından biri olan cep telefonun mali değeri mi yüksek, yoksa içindeki veriler ve fotoğraflar mı kıymetli sorusu akıllara geliyor.

Teknolojinin hemen hemen her anımızı kuşattığı günümüzde dijital ortam neredeyse her şeyimiz haline geldi. Donanım firmaları da bunun farkında olduğu için bize uygun fiyatlı, yüksek seviyeli dijital kameralar, notebooklar ve akıllı telefonlar sundu, sunuyor.

Hal böyle olunca hepimiz de birer teknoloji canavarı haline dönüştük. Herkes elindeki telefonla her anını 'ölümsüzleştirmek' istiyor.

Kimseyle paylaşmak istemediğimiz özel verilerimizi bile dijital ortamda tutuyor, onları saklıyoruz.

İşte burada hackerların insafına kalıyoruz dersek hata yapmış olmuyoruz. Çünkü özellikle ülkemizde veri güvenliği konusundaki yetersizliği göz önüne alacak olursak, verilerimizin çalınması an meselesi.

Cep telefonlarımızda, bilgisayarlarımızda, tabletlerimizde sakladığımız özel verileri korumak için hiçbir önlem almıyoruz. Güvenliğini sorgulamadan her sitede sörf yapıyoruz. Ortak ağları kullanıyoruz. Özellikle kafelerde ve lokantalarda ortak ağlarda gerçekleşen veri kaybı konusunda uzmanlar neredeyse her gün uyarırken, 'bana bir şey olmaz' diyerek kullanıyoruz bilgisayarlarımızı.

Uzmanlar bütün bunları yanı sıra özellikle ülkemizde antivirüs programı kullanımının azlığından da yakınıyor.

Peki sizce alınan cep telefonları mı daha değerli yoksa içindeki veriler m?