Şampiyonlar Ligi'nde gösterdiği performansla Avrupa devlerinin radarına giren Cenk Tosun, 22 milyon Euro karşılığında Premier Lig ekiplerinden Everton'a transfer olmuştu. Büyük ses getiren transferin ardından Everton kariyerine pek de istediği gibi başlayamayan Milli yıldız uyum sürecini atlatması durumunda takımına daha çok katkı sağlayacağını söyledi.

Eşiyle birlikte İngiltere'deki yeni hayatlarına alışmaya çalıştıklarını belirten Tosun Paşa, "Yeni bir ülkeye, yeni bir ortama, yeni arkadaşlara, hatta yeni bir eve alışmak kolay değil." dedi. Süper Lig ile Premier Lig arasındaki farka dikkat çeken başarılı forvet, "Dünyanın en zorlu ligine geldi. Bocalama süreci yaşıyorum ki bu çok normal." ifadelerini kullanarak hocasının da bu konuda kendisine hak verdiğini söyledi.

FİKRET ORMAN: "CENK'E HER ZAMAN KAPIMIZ AÇIK"

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman'dan gelen "Cenk'e kapımız her zaman açık" mesajına yanıt veren Cenk Tosun, uyum sürecini atlatması durumunda adını ilk 11'e yazdıracağından emin olduğunu belirterek, şu an Türkiye'ye geri dönmeyi düşünmediğini ifade etti.

Başkan Orman'a kendisine verdikleri destek için teşekkür eden yıldız isim, "Ben Beşiktaşlıyım, orası benim yuvam. Ama şunu söylemekte yarar var: Savaşmadan, başarmadan hiçbir yere dönmem. Cenk Tosun'un nasıl bir futbolcu olduğunu, kim olduğunu İngiltere'de göstereceğim. Bu idealim var. İşimi yarım bırakmam. Buradaki misyonumu tamamladıktan sonra tabii ki şartlar olursa kulübüme geri dönerim ama bunun için çok erken" diye konuştu.