Yunanistan'ın Ege'deki son provokasyonu Türkiye'nin büyük tepkisini çekti. Yunan milliyetçilerin Ege'deki bir adaya Yunan bayrağı dikmesinin ardından SAT komandoları adaya çıkarak bayrağı indirdi. Olay Türkiye'yi ayağa kaldırırken en net tepki Dışişeri Bakanı Çavuşoğlu'ndan geldi.

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg'i ağırlayan Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, ortak basın toplantısında Yunanistan'ın Ege'deki provokasyonunu eleştirdi. Türkiye ve Yunanistan'ın son dönemde ilişkileri güçlendirmek ve gelişmek adına tarihi adımlar attığını belirten Çavuşoğlu, Ege'de yaşanan provokatif gelişmeler için "Gerginliğe yol açacak adımlardan uzak durulması gerekiyor." dedi.

ADAYA DİKİLEN BAYRAĞA ÇOK SERT TEPKİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Atina temaslarının sembolik bir anlam taşıdığını belirten Çavuşoğlu, "Yunanistan ile iki komşuyuz. iyi ve kötü günde bir arada olmalıyız. Sorunlu konularımız var mı, var. Ancak görüş ayrılıklarını tırmandırmadan üstesinden gelmemiz lazım. Kimin olduğu belirlenmeyen adacıklar ve kayalıklar var. Yapılması gereken şey, gerginliğe yol açacak adımlardan kaçınmaktır." dedi.

ASKERİMİZİN ELİNDEN BİR KAZA ÇIKABİLİR

Çavuşoğlu'nun konuşmasındaki en dikkat çeken nokta ise benzer provokasyonların sabırları taşırdığına yönelik kullandığı ifadeler oldu. "Askerimizin elinden bir kaza çıkabilir" diyen Bakan Çavuşoğlu, "Krize yol açacak bir adım atmamaları gerekiyor." ifadelerini kullandı.