Esad rejiminin Afrin'e doğru hareketlendiği şeklinde haberlerin ardından Türkiye'den ilk tepki Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'ndan geldi. Esad rejimine tepki gösteren Çavuşoğlu, "YPG'yi temizlemek için giriyorlarsa sorun yok. Fakat destek olmak için giriyorlarsa, Türk askerini durdurmaya kimsenin gücüy yetmez." diye konuştu.

Suriye Devlet Televizyonu tarafından duyurulan gelişmeye göre Esad rejimine bağlı güçler, önümüzdeki saatlerde terör örgütü YPG'nin kontrolündeki Afrin'e girecek. Konuyla ilgili YPG ile Esad rejimi arasında bir süredir gizli görüşmelerin yalandığı istihbarat raporlarına yansırken, rejim güçlerinin hangi amaçla Afrin'e gireceğine yönelik henüz resmi bir açıklama gelmedi.

ÇAVUŞOĞLU: "BİZİM AMACIMIZ TERÖRİSTLERİ YOK ETMEK"

Konuyla ilgili ilk değerlendirmeyi Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu yaptı. Çavuşoğlu sabah saatlerinde öğrendiği gelişme için "Biz en başından beri Zeytin Dalı Harekatı'nda teröristleri hedef alıyoruz. Fırat Kalkanı Harekatı'nda DEAŞ'ı bölgeden temizledik. Şimdi sıra Türkiye'ye tehdit oluşturan YPG'ye geldi." dedi.

Suriye'nin toprak bütünlüğünden yana olduklarını savunan Çavuşoğlu,"Rejim buraya girer mi girmez mi girerse ne için girer bu önemli. Rejim buraya YPG/PKK'yı temizlemek için girerse problem yok. YPG'yi korumak için giriyorsa, bizi, Türkiye'yi, Türk askerini kimse durduramaz" diye konuştu.