Bugün 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi'nin 103'ncü Yıldönümü. Mehmetçik Çanakkale Boğazı'nda düşman donanmasını bozguna uğrattı. Atatürk'ün komutasındaki askerlerimiz bütün dünyaya haykırdı 'Çanakkale Ğeçilmez'.

01canakkale-savasi001_16_9_1521320743

KARŞILARINDA VATANI SAVUNMAK İÇİN KARARLI MEHMETÇİK

18 Mart 1915, dönemin en gelişmiş deniz kuvvetleri, Çanakkale Boğazı'nda ilerliyor. Düşman kuvvetlerinin hedefi İstanbul. Karşılarında ise anavatanı savunmak için kanlarının son damlasına kadar savaşmaya hazır Mehmetçik var.

DÜŞMANI BOZGUNA UĞRATTIK

Düşman donanması, 18 Mart 1915 günü Bogazın dar mevzilerinde Mehmetçik ile karşı karşıya geliyor. Türk topları, Nusret Mayın Gemisinin denize döşediği mayınlar, art arda patlıyor. Düşman bozguna uğruyor.

BEN SİZE ÖLMEYİ EMREDİYORUM

18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi'ni taçlandıran ise 25 Nisan'da başlayan kara savaşları oluyor. Yarbay Mustafa Kemal, Mehmetçiğe, 'Size ben taarruz emretmiyorum. Ölmeyi emrediyorum.

Biz ölünceye kadar geçecek zaman zarfında yerimize başka kuvvetler ve kumandanlar gelebilir' diyor. Kahraman Mehmetçik, Mustafa Kemal'in önderliğinde, Anafartalar'da Conkbayırı'nda, Arıburnun'da, Kireçtepe'de zafer üstüne zafer kazanıyor.

DÜNYA'YA KAHRAMANLIK DERSİ VERDİ

Vatanını korumak için cesaret ve kahramanca savaşan Mehmetçik, bütün dünya'ya "Çanakkale Geçilmez' sözünü haykırdı. 19. Tümen Komutanı Kurmay Yarbay Mustafa Kemal, bu başarı üzerine miralay rütbesine terfi ediyor.

Bayram İkramiyeleri 2-5 Nisan Arası Hesaplara Yatırılacak Bayram İkramiyeleri 2-5 Nisan Arası Hesaplara Yatırılacak

İMKANSIZLIĞI YENDİLER

Bir ulusun kaderini değiştiren Çanakkale'deki kahramanlık destanı, tarihe altın harflerle yazılan bir şeref abidesi oluyor. Bugün, 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi'nin 103. Yıldönümü, Çanakkale'de bütün imkansızlıklara rağmen vatan için canları pahasına savaşan Mustafa Kemal Atatürk ve askerlerini saygıyla, minnetle ve duayla anıyoruz.