Özellikle özel sektörde çalışma saatlerinin esnek paylarda yürütülmesi ve herhangi bir denetleme mekanizmasının olmaması ile birlikte haftalık 50 saatini aşan çalışma saatleri ile Türkiye bu listede 1. sırada yer alıyor.

Yapılan birçok görüşme ve röportajda fazla çalışma saatlerinden memnuniyetsizliğini dile getiren Türk çalışanları bu konuda çeşitli düzenlemelere ve azaltmalara gidilmesi yönünde ortak bir görü sunuyor.

Listede Türkiye'yi takip eden 2. ülke ise Hong Kong. Çin'de özerk bir bölge olan Hong Kong'da haftalık çalışma saati 49 saati bulmakta. Özellikle tekstilin atan kalbi konumunda olan Hong Kong aynı zamanda hediyelik eşya üretiminde de 1. sırada yer alıyor. Haftalık 48,7 saatlik çalışma oranıyla 3. sırada yer alan ülke ise Meksika.

Ucuz iş gücünün ve demir yolu hattının kurulu olduğu Güney Amerika ülkesi 3 saatlik farkla Türkiye'yi geride bırakmayı başarıyor. 4. sırada yer alan ülke ise Dubai. Oldukça zengin görünen bir ülke olmasına rağmen Dubai, ülkemize yakın bir çalışma saati oranına sahip.

Çalışma saatleri en yüksek olan 5 ülke sıralamasında 5. ve son sırayı alan ülke ise Güney Kore. Bilişim ve teknoloji alanında üretimler sunan Güney Kore'de haftalık çalışma saati 47 saati bulmakta.

Çalışma Saatlerinin Yüksek Olmasının Getirdiği Dezavantajlar

Çalışma saatlerinin yüksek olması birçok açıdan insanları ve nüfusları mutsuz eden faktörlerin başında geliyor. Gerek fiziksel gerek ise psikolojik zararlarının yanı sıra aile hayatına ve kültür - sanat ortamına aktarılan zaman dilimleri de otomatik olarak azalmakta. Özel sektörün yüksek çalışma saatleri eleştirilse de uzun bir zaman daha böyle devam edeceğe benziyor.