Özellikle yoğun tempoda çalışanların havaların yavaş yavaş soğumasıyla birlikte öğle aralarında dışarı çıkıp kısa yürüyüşler yapma durumunun ortadan kalktığını hatırlatan uzmanlar, günün büyük bir çoğunluğunun kapalı alanlarda geçirildiğini işaret ediyor.

Kapalı alanlarda kalmanın da hareketleri azalttığı üzerinde duran uzmanlar, özellikle tüketilen atıştırmalıkların da günde 300-500 kalori anlamına geldiğini savunuyor. Atıştırmalıkların günde 2 kilo alarak geri döndüğünü kaydeden uzmanlar, günlük ihtiyaç olan 1800 kaloriyi en iyi şekilde karşılayacak menülerin önceden hazırlanıp uygulanmasını tavsiye ediyor.

Metabolizmanın sağlıklı ve hızlı çalışabilmesi için kahvaltının en önemli öğün olduğu üzerinde duran uzmanlar, sabah tüketilen besinlerin günün geri kalanındaki iştah kontrolünü sağladığını dile getiriyor. Güçlü ve sağlıklı bir kahvaltıda mutlaka süt ve yumurtanın bulunması gerektiğini kaydeden uzmanlar, iyi bir kahvaltıda sonra öğle yemeğinde protein ağırlıklı bir tercihte bulunulması gerektiğinin altını çiziyor. Et, tavuk, ızgara balık gibi besinler öğle yemeğinde tercih edilebileceği gibi kuru fasulye, nohut veya mercimeğe de yönelinebilir. Ana yemeğin yanında az çorba veya az bulgur pilavı veyahut 1-2 dilim tahıllı ekmekte tercih edilebilir.

Günün koşuşturmacası ve yoğunluğunun ardından akşam evde yenilen yemeğin bütün gün tüketilen diğer öğünler kadar önemli olduğunu hatırlatan uzmanlar, taze sebze ve meyvelerin akşam programında olması gerektiğini vurguluyor. Enerjiyi yükseltmek ve direnci arttırmak için sebze ve meyvelerin en büyük yardımcımız olduğunu açıklayan uzmanlar, uyku kalitesini arttırmak için de yoğurt tüketimini işaret ediyor.