Bu platform türü genel olarak askeri ve gizli kalması gereken bilgilerin alışverişi yapıldığı alanlarda kullanılır. Son zamanlarda bu kadar konuşulmasının sebebi ise FETÖ. FETÖ üyeleri bu uygulama sayesinde birbirleri ile rahatça konuşabiliyor ve yakalanmadan gizli bir şekilde iletişim kurabiliyordu.

Bylock'u kimler kullanabilir?

En çok sorulan bylock nedir? sorusundan bir diğeri de kimlerin bu uygulamaya kullanabileceği oldu. Bylock uygulamasını herkesin kullanması mümkün değil. Bu uygulama telefona bir sistem ile kuruluyor. Kriptolu özelliği olan bu uygulamanın temelde bir konuşma uygulamasın farkı yok.

Fakat taraflar konuşmak için birbirlerine istek gönderiyor ve gelen kodları girerek görüntülü veya yazışmalı olarak konuşmaya başlayabiliyorlar. Konuşmalar 3 gün içerisinde otomatik olarak siliniyor ve bilgiler telefon içerisinde görünmüyor.

Bylock nasıl ortaya çıktı?

Yapılan soruşturmalar ve araştırmalarda FETÖ üyelerinin normal bir iletişim sistemi ile haberleşmedikleri düşünceleri ortaya çıktı. MİT'in bu yöndeki çalışmaları sayesinde Bylock uygulaması keşfedilmiş olundu. FETÖ bu uygulamayı Kasım 2014 itibari ile hem Android hem de iOS tabanlı çalışmaya uygun olarak birbirleri ile gizli bir şekilde konuşma amacı ile tasarladıkları öğrenildi.

Bylock'un sunucusu yani içerisinde bulunan tüm bilgilerin tutulduğu yerin ise Litvanya olduğu öğrenildi. MİT'in yaptığı uzun çalışmalar sonucu Litvanya'daki sunucuya ulaşıldı. 2016'nın Mayıs ayında ulaşılan bilgilerde toplam 18 milyon yazışma ve 3.5 milyon e-posta olduğu tespit edildi.