Futbolseverler, geçtiğimiz hafta sonu Spor Toto Süper Lig'de Beşiktaş - Fenerbahçe mücadelesini izlemişlerdi. Vodafone Arena'da oynanan ve nefesleri kesen bu derbide kazanan taraf Beşiktaş olmuştu ve 3 puanı hanesine yazdırmıştı. Süper Lig derbisi sonrasında, yine Beşiktaş ve Fenerbahçe'nin karşılaşacağı Ziraat Türkiye Kupası yarı final ilk maçı ilgiyle beklenmekteydi.

1 Mart Perşembe akşamı 20.30 itibariyle ATV'den canlı olarak yayınlanan maçta, Beşiktaş'tan Ricardo Quaresma, Fenerbahçe'den ise Alper Potuk ve Volkan Demirel kırmızı kartla oyun dışı kaldı. 2 - 2 beraberlikle sonuçlanan derbide, Beşiktaş'ın gollerini; 14. dakikada Alvaro Negredo ve 82. dakikada Talisca, Fenerbahçe'nin gollerini ise; 17. dakikada Roberto Soldado ve 45+2'de Şener Özbayraklı kaydetti. Yarı final ilk maçından avantajlı bir skor elde etmek isteyen her iki takım, birbirlerine üstünlük sağlayamadı ve 1'er puanla yetinmek durumunda kaldı.

Büyük derbide cezalar havada uçtu (BJK-FB). Sakin başlayan maçta, Beşiktaş ve Fenerbahçe'nin ilk golleri art arda geldi. İlerleyen dakikalarda zaman zaman atmosferin gerildiği ve futbolcuların birbirlerine fiziksel temasta bulundukları derbide, kırmızı kartlar da havada uçuşmaya başladı. 52. dakika itibariyle Beşiktaş'ın 10 kişi devam ettiği karşılaşmada, Fenerbahçe 44. dakika itibariyle 10 kişi, 76. dakikadan sonra ise 9 kişiyle oyuna devam etmek zorunda kaldı.

Genel olarak geçmişten günümüze Türkiye Kupası maçları değerlendirildiğinde; Beşiktaş'ın Fenerbahçe'ye karşı kupa üstünlüğünün bulunduğu görülmekte. Beşiktaş ve Fenerbahçe, geçmişte oynanan Türkiye Kupası karşılaşmalarında toplam 13 kez eşleşti. İki güçlü takım, Türkiye Kupası finalinde ise üç kez karşılaşma imkanı buldu. 3 final maçının hepsinde kupayı müzesine götüren ve gülen taraf Beşiktaş oldu.