Bursa'nın merkez Gürsu İlçesi Organize Sanayi Bölgesi'ndeki tekstil fabrikasının boyahane bölümünde buhar kazanında gaz sıkışması sonucu meydana gelen patlamada, aralarında fabrika sahibi Şükrü Demir'in oğlu ve Yavuz Demir'inde bulunduğu 5 kişi öldü.

bursa-son-2

FABRİKA ENKAZ YIĞININA DÖNÜŞTÜ

16 kişi ise yaralandı. Fabrika binasının enkaz yığınına dönüştüğü patlama sebebiyle çevredeki çok sayıdaki işyeri ve araçta da hasar oluştu.

Bugün sabah saatlerinde merkez Gürsu İlçesi Organize Sanayi Bölgesi'nde Şükrü Demir'e ait Gökkuşağı Tekstiil Fabrikası'nın boyahane bölümünde 9 işçinin çalıştığı sırada, büyük bir gürültüyle patlama meydana geldi. Patla sonucu fabrika binasında göçük meydana geldi.

bursa-4

EKİPLER MÜDAHALE ETTİ

Büyükşehir Belediyesi itfaiyesi ekipleri kısa sürede olay yerine ulaşırken, haber verilmesi sonucu 112 Acil Servisi'ne ail ambulanslar , AFGAD, AKUT, ve NAK ekipleri de bölgeye ulaştı.

Can pazarının yaşandığı patlama sonrası enkaz altından 4 işçinin cansız bedeni çıkartılırken, hastaneye sevk edilen ve aralarında durumu ağır olanlarında bulunduğu yaralılardan 1'i de yolda hayatını yitirdi.

Patlama sebebiyle çevredeki çok sayıdaki işyeri ve araçta da hasar oluştu. 30'dan fazla aracın kullanılamaz hale geldiği öğrenildi.

BEŞ KİŞİ'NİN HAYATINI YİTİRDİĞİ DUYURULDU

Bursa Valisi İzzettin Küçük ve İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan da kısa süre sonra olay yerine geldi.

Arama ve Kurtarma çalışmalarını yerinde inceleyen Vali İzzettin Küçük, patlamanın buhar kazanında yüksek basınç sonucu gaz sıkışmasından meydana geldiğini tahmin edildiğini söyledi.

BUHAR KAZANI PATLADI

Vali Küçük, patlama sonucunda 4 işçinin olay yerinde 1'i ağır yaralı işçinin ise hastaneye yetiştirilemeden yolda öldüğünü açıkladı.

Ölenlerden birinin ise işyeri sahibi Şükrü Demir'in oğlu Yavuz Demir olduğu öğrenildi. Patlama sonrası Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma, Mudanya Devlet ve Çekirge Devlet hastanelerine aralarında durumu ağır olanların da olduğu toplam 16 yaralının getirilip tedavi altına alındığı öğrenildi.