En fazla tercih edilen estetik cerrahi yöntemler arasında bulunan rinoplasti ameliyatının, büyük burnundan kurtulup küçük zarif bir burna sahip olmak isteyenleri memnun etmek amacıyla yapıldığını dile getiren uzmanlar, yüz güzelliğinde önemli bir yere sahip olan burun, alımlı ve çekici bir yüzün en dikkat çeken parçası olduğunu işaret ediyor.

Güzel bir burnun sosyal statü ve beğenilme duygusu açısından da oldukça etkili olduğunu paylaşan uzmanlar, günümüzde Türkiye'de güzel bir burna sahip olmak için bir yıl içinde yaklaşık 50 bin kişinin bıçak adlına yattığını dile getiriyor.

Burun estetiğine talebin artışın nedenin altında burun şeklinden şikayetlerin bulunduğunu işaret eden uzmanlar, rinoplasti ameliyatının fonksiyonel ve estetik amaçlı olmak üzere iki ayrı şekilde gerçekleştirildiğini vurguluyor. Çoğunlukla hastaların burunlarını beğenmedikleri için estetik amaçlı operasyonlara yöneldiğini paylaşan uzmanlar, şikayetler değerlendirildiğinde genellikle burnun büyüklüğü ve burun ucu sivriliğinin öne çıktığını savunuyor. Burnun kemerli olması, sağ veya sola eğriliği, geniş burun, burun çöküklüğü, düşüklüğü, burun kanadı bozukluğu, burun deliği darlığı veya genişliği gibi farklı şikayetlerin de söz konusu olabileceği savunan uzmanlar, rinoplasti ameliyat yaptıran hastalarda burnunda ağrı, şişlik, burun tıkanıklığı, göz altlarında morlukların görülebileceğini işaret ediyor.

Rinoplasti ameliyatlarının ortalama bir iki saat sürdüğünü, lokal anesteziyle yapılabileceği gibi genellikle genel anestezinin tercih edildiğini savunan uzmanlar, hiçbir hayati riski bulunmadığının da altını çiziyor.

Sağlıklı Yaşam İçin Şeker Detoksu Yöntemleri Sağlıklı Yaşam İçin Şeker Detoksu Yöntemleri