Çoğumuz gün içerisinde fark etmeden olması gerekenden fazla kalori alıyoruz. Fazla kalori demek, fazla kilo demektir.

Uzmanlar ise aslında yeme alışkanlıklarımızda yapacağımız küçük değişiklikler ile hem yerken, hem de kilo verebileceğimizi dile getiriyor.

Günlük hayatımızda yapacağımız ufak değişiklikler ile yaklaşık 300 kalori az tüketebiliriz. Bu da haftada 2100 kalori yapar. Ayda yaklaşık 8500 kalori yapar. Bu da yaklaşık 1 kilo vermemize neden olur.

İşte ayda 1 kilo vermenin püf noktaları:

Gün içerisinde kremalı kahve tüketiyorsanız; kahvenizi büyük boydan küçük boya düşürerek 100-200 kalori arasında kar elde edersiniz. Eğer zaten küçük boy içiyorsanız, küçük boy kahvenizin light kahve yapmayı deneyebilirsiniz.

Soslu makarna, soslu salata ve soslu et sevenlerdenseniz, sos miktarını yarı yarıya azaltarak yaklaşık 100 kalori daha az tüketmiş olursunuz.

Yaptığınız yemeklerin tadına, tuzuna bakmak, yaptığını tatlıların tadına bakmak, yemek yaparken farkında olmadan yaptığını ufak atıştırmalar sizin fazladan yaklaşık 200-300 kalori almanıza neden olur. Yemek yaparken mümkün olduğu kadar bunlardan kaçınmaya çalışın.

Zeytinyağı sağlıklı diye, yemeklerinizi, salatalarınızı bol zeytinyağlı yapmanız kilo almanıza neden olur. Yemeklere 1 kaşıktan fazla zeytinyağı koymazsanız ve salatalarınıza da bir tatlı kaşığından fazla zeytinyağı koymazsanız günlük ortalama 150-250 kalori daha az almış olursunuz.

Canınız tatlı istediğinde, 1 adet gofret ya da çikolata yemek yerine, küçük bir kutu meyveli yoğurt tüketmeniz yaklaşık 120-130 kalori daha az almanıza yardımcı olur.