Yediğimiz bazı yiyecekler, beynimizi olumsuz yönde etkiliyor. Uzmanlar ise bu yiyeceklerin hiç tüketilmemesi gerektiğini altını çiziyor. Gelin hep beraber bu yiyeceklere bakalım:

-Şeker: Uzun süreli ve aşırı miktarda şeker tüketimi ciddi nörolojik problemlere yol açıyor. Aynı zamanda şeker hafızayı zayıflatıyor. Uzmanlar şekerden uzak durulması gerektiğini belirtiyor.

-Alkol: Aşırı alkol kullanımı beyni bitirip tüketiyor. Alkol hafızayı tüketirken, aynı zaman da sağlıklı düşünme yeteneğini de bitiriyor. Uzun süre alkol kullanımı kalıcı hasarlara yol açarken, kısa süreli alkol kullanımının ardından alkolü bırakırsanız belli bir düzeyde iyileşme, düzelme oluyor.

Fast Food: Fast Food ürünlerini tüketmek beynin kimyasını bozduğu Montreal Üniversitesi tarafından bilimsel olarak kanıtlanmıştı. Bu da depresyona yol açan bir durum ile karşı karşıya bırakıyor bizleri…

Kızarmış yiyecekler: Bütün işlenmiş yiyecekler içerisinde kimyasallar, yapay tatlandırıcılar, katkı maddeleri ve çeşitli koruyucular bulunur. Kızarmış yiyecekler beyin sinirlerini zedeleyerek, ciddi beyin hasarlarına yol açmaktadır.

İşlenmiş Gıdalar: Önceden pişirilmiş ve işlenmiş gıdalar merkezi sinir sistemine zarar vererek, dejeneratif beyin bozukluğuna ve Alzheimer'a yol açar.

Aşırı tuzlu gıdalar: Tuzun kalbe ve böbrekler zarar verdiği herkes tarafından bilinen bir gerçektir. Ancak çok kimsenin bilmediği bir şey daha vardır. O da aşırı tuz tüketiminin beyne de zarar verdiğidir. Aşırı tuz tüketiminin zekayı gerilettiği bilimsel olarak kanıtlanmıştır.

İşlenmiş Proteinler: Proteinler kaslarımız açısından oldukça önemli besin kaynaklarıdır. En çok protein ise etlerde bulunur. Ancak salam, sosis sucuk gibi işlenmiş proteinler sinir sistemini tahrip eder.

Mutluluğun Kaynağı, Herkes İçin Farklı Bir Yolculuk Mutluluğun Kaynağı, Herkes İçin Farklı Bir Yolculuk

Trans yağ: Trans yağların kolesterole, kalp sorunlarına ve obeziteye neden olduğunu biliyoruz. Pek bilinmese de trans yağlar beyne de oldukça fazla zarar vermektedir.