Melikgazi Belediyesinin çatısına döşenen güneş panelleri sayesinde kendi elektriğini üretmeye başladı. Melikgazi Belediyesinin çatısına toplam 441 adet güneş paneli yerleştirildi. Bu güneş panelleri sayesinde, güneş ışıkları toplanarak elektrik enerjisi üretilecek. Bu üretilen elektrik enerjisi ile de Melikgazi Belediye Binasının tüm elektrik ihtiyacı karşılanmış olacak.

Kredi Kartı Kullanıcılarına Yeni Faiz Oranları Kredi Kartı Kullanıcılarına Yeni Faiz Oranları

Kurulan bu sistem 3 yıl sonra kurulum masraflarını amorti edecek. Böylece 3 yıllık elektrik faturasını peşin ödemiş gibi olan Melikgazi Belediyesi, 3 yıldan sonra bakım ve arıza ödemeleri haricinde elektrik için hiç para ödememiş olacak. Güneş panellerinden elektrik elde eden Melikgazi Belediyesi, elektrik ihtiyacını neredeyse bedavaya karşılamış olacak.

Konuyla ilgili açıklama yapan Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç; 'Melikgazi Belediyesi olarak hizmetlerimizin tamamı bilgisayar ve elektrikli aletler ile yapılmaktadır. Bunun içinde enerji gerekmektedir. Kesintisiz hizmet için kesintisiz ama daha ucuz enerji ile bundan böyle hizmete ve yatırımlara devam edeceğiz. Enerji tüketimi karşılamak için Türkiye'nin resmi kurum tarafından yapılan en büyük çatı üstü güneş panelinin Melikgazi Belediyesince gerçekleştirdik. Şimdi de belediyemiz hizmet binasının çatısına 441 panelden oluşan ve GES 120 KWP HİBRİT SİSTEM üzerine kurulan güneş enerjisinden elektrik üretiyoruz. Melikgazi Belediyesi artık sadece hizmet değil aynı zamanda elektrik de üretiyor' dedi.