-Antioksidan olma özelliğine sahip olan zencefil baharatı, acı biberlerde bulunan kapsaisin içerir. İçerisinde bulunan bu madde metabolizmayı kısa süreli hızlandıran bir maddedir. Metabolizmanın hızlanmasıyla vücut hızlı bir şekilde kalori yakmaya başlar. Böylece yağlarınızdan kurtulmanıza yardımcı olur. Ayrıca zencefil tokluk hissi de verir.

-Yemeklerimizin ve salatalarımızın vazgeçilmezlerinden olan maydanoz, dünyada en meşhur garnitürdür. Uzmanlar, maydanozun içerisinde bulunan antioksidanların metabolizmayı hızlandırdığının ve karaciğeri temizlediğinin altını çiziyor. Karaciğer metabolizma ve sindirim açısından oldukça önemli bir organımızdır. Yağlı ve hasar görmüş bir karaciğer, metabolizmayı yavaşlatır. Metabolizmanızın yavaşlamasıyla kilo almaya başlarsınız. Bol bol maydanoz tüketmeniz halinde karaciğeriniz temizlenir ve metabolizmanız hızlı çalışmaya başlar. Böylece kilo vermenize yardımcı olur.

Kadın Girişimciliği, Fırsatlar ve Zorluklar Kadın Girişimciliği, Fırsatlar ve Zorluklar

-Binlerce yıldır medikal amaçlar için de kullanılan sarımsak, çok etkili bir yağ yakıcıdır. Koreli bilim adamları yaptıkları araştırmada, yedi hafta süre ile sarımsaklı besinler tüketen farelerin kilo kaybına uğradığı gözlemlenmiştir.

-Acı sevenlerin vazgeçilmezlerinden olan pul biber tam bir yağ yakan baharat türlerinden biridir. İçerisinde baharatlara acı tadı veren kapsaisin maddesi sayesinde metabolizmanın hızlı çalışmasını sağlayan pul biber, kilo vermek isteyenlerin ve acı severlerin vazgeçilmezlerinden biridir.

-Arnavut biberi, Kalorileri yakmak dışında, acı iştahınızı da frenlemeye yarayabilir. Perdue Üniversitesi Gıda ve beslenme araştırmacıları kilolu olmayan 25 insan üzerinde bir araştırma yaptı. Bunlardan 13'ü baharatlı yemek yemeyi severken 12'si sevmiyordu. Altı hafta boyunca yemeklerine az da olsa kuru Arnavut biberi katılan grupta, biber sevmeyenlerin iştahlarının kesildiği gözlendi. Ve ayrıca zerdeçal gibi, bu baharat da soğuk algınlığı ve mikropları defetmek için yardımcıdır, hatta en inatçı bağışıklık sistemlerini bile harekete geçirir.