Marketten ve pazardan alışveriş yapıp eve geldiğimizde, ilk yaptığımız şey aldığımız tüm gıda malzemelerini buzdolabına yerleştirmek oluyor. Çünkü gıda malzemelerinin buzdolabında çok daha uzun süre dayanacağını düşünürüz. Aslında bu düşünce doğru değil, çünkü bazı yiyeceklerin buzdolabına koyulmaması gerekiyor. İşte buzdolabına koyulmaması gereken 7 yiyecek:

-Zeytinyağı: Zeytinyağını buzdolabına koyduğumuz zaman bir süre sonra katılaşabilir. Bu da istenilen bir durum değildir. Zeytinyağını buzdolabından saklamak yerine karanlık ve kuru bir yerde saklamak gerekir.

-Muz: Özellikle olgunlaşmamış olan muzların buzdolabına koyulmaması gerekir. Taze muzu buzdolabına koymanız durumunda dış kabuğu kısa sürede bozulmaya başlayacak ve kısa sürede muzun kendisini de bozmaya başlayacaktır.

-Özellikle dalında aldığınız domatesleri hemen buzdolabına sokmamanız gerekmektedir. Ancak yeterince olgunlaşmış domatesleri buzdolabınıza koyabilirsiniz.

-Kahve Çekirdekleri: Kahve çekirdeklerini de buzdolabına koymamak gerekir. Kahve çekirdeklerini buzdolabına koymanız durumunda buzdolabından kokuyu kendi üzerine çekecektir. Kahve çekirdeklerini buzdolabında saklamak yerine, hava alamayacağı bir kabın içinde oda sıcaklığında saklanmalıdır.

-Soğan ve sarımsağın serin ve kuru bir yerde tutulması raf ömrünü uzatır.

-Çilek: Çileği alıp eve geldiğinizde buzdolabında saklamanız gerekir. Ancak yıkanmış çileği buzdolabına koyarsanız hemen bozulacaktır.

-Soğutmak balın moleküler yapısına zarar verir ve lezzetini bozar. Dolayısıyla elinizde kalitesi bozulmuş bir ürün kalır. Bu nedenle balınızı sıcaktan uzak, serin ve kuru bir yerde saklamalısınız.