Bahçeli ve Erdoğan'ın tepkisinin ardından ilahiyatçı Nurettin Yıldız'a yönelik soruşturma başlatıldı. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'da isim vermeden Yıldız'a sözde ilahiyatçı diyerek yüklendi ve 'Bunların sözleri toplumumuzu rahatsız etmektedir' dedi.

NURETTİN YILDIZ''A SORUŞTURMA

Sosyal Doku Vakfı Başkanı ve ilahiyatçı Nurettin Yıldız'a yatak yorgan battaniye cinsel dürtüleri rahatsız eden yapıda olmamalı, Asansörde halvet olur, Allah vur dediyse vardır bir hikmet, gibi tepki çeken sözleri sebebiyle hem MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli hem de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan sert tepki geldi.

KAMUOYUNDAN BÜYÜK TEPKİ GELMİŞTİ

Kamuoyunda infial yaratan bu ifadeler sonrası Bahçeli ve Erdoğan'ın da tepki göstermesiyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı harekete geçti ve Yıldız hakkında soruşturma başlattı.

SÖZDE İLAHİYATÇILARA İTİBAR ETMEYİN

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'da Erdoğan'ın bu gibi ifadeler için verdiği talimat sorularını cevapladı. Din konusu9n8da toplumu tahrik edecek bir zemine fırsat verilmemesini isteyen Başkan Erbaş, 'Dinimiz konusunda doğru bilgiler Diyanet'in bilgileridir. Sözde ilahiyatçıların sözleine itibar edilmesin."

TASVİP EDİLEMEZ SÖZLER

"Bunların demeçleri, sözleri toplumumuzu rahatsız etmektedir. Bunların bir kısmı önce söylenmiş, şimdi dolaşıma konuymuş sözlerdir. Tasvip etmiyoruz. Biz doğru bilgiyi topluma ulaştırma gayreti içindeyiz. Komisyonlar kurdu. Kim, nerede, hangi sözlerle yanlış bilgi aktarıyor, hepsine bakıyoruz."

Moskova Acı İçinde, Ölü Sayısı Artıyor Moskova Acı İçinde, Ölü Sayısı Artıyor

DİYANET İZLEMEDE

"Milletimiz rahat olsun. Doğru bilgileri, hutbe, basın açıklamaları, yayınlarla topluma ulaştıracağız. İmamlarımızın da eğitimini sürdürüyoruz. Şu ana kadar 15 bin imama eğitim verdik.'