Uzmanlar bu sağlık problemlerinden en önemlilerinin kalp hastalıkları olduğunu işaret ederken, stres seviyesinin artmasıyla kalp krizi geçirme riskinin de yükseldiği üzerinde hem fikir.

Özellikle aile içinde yaşanan gerilimlerin, boşanmanın stresinin de kalbi etkilediğini savunan uzmanlar, hem kadın hem de erkekler üzerinde gerçekleştirilen bir araştırma boşanan kadınların evli kadınlara oranla kalp krizi geçirme riskinin yüzde 24 oranında arttığı saptadı. Araştırma erkeklerde boşanma sonrasında böyle bir artışın söz konusu olmadığını ortaya koydu.

Uzmanlar stres nedeniyle yüksek tansiyon, kalp hastalıkları, kanser ve ülserin ortaya çıktığını gösteren verilerin bulunduğunu kaydederken, sürekli veya tekrarlayan işle, aile ile ilgili sıkıntıların çeşitli sağlık sorunlarını tetiklediğinin unutulmaması gerektiğini savunuyor.

Stres ile kalp sağlığı arasındaki ilişkileri keşfetmeye dönük bilim insanları tarafından araştırmaların devam ettiğini hatırlatan uzmanlar, boşanma stresi ve kalp krizi geçirme olasılığı arasındaki bağlantının incelenmeye devam ettiğini paylaşıyor.

Sosyal ve ekonomik durumun, evlilik, iş ve diğer stres faktörlerinin kişilerin sağlıklarını özellikle de kalp sağlıklarını etkilediğini kaydeden uzmanlar, boşanmanın özellikle duygusal, fiziksel ve ekonomik sonuçlarının stresi had safhaya ulaştırdığını savunuyor.

Bilim insanlarınca yapılan araştırmalar boşanma stresine maruz kalanlarda kalp krizi riskinin artıp artmadığına dair önemli bulguları belirledi. Evlilik deneyimi bulunan 45 yaşın üzerinde 16 bine yakın erişkinin 18 yıllık takibinin sonuçları erkeklerde ve kadınlarda farklılıklar olduğunu net bir şekilde ortaya koydu. Evliliği hala devam eden kadınların boşanan kadınlarla kıyaslandıklarında yüzde 24, birden fazla boşanma yaşayanların ise yüzde 77 oranında kalp krizi geçirme oranının artığı belirlendi.