Borsa bilmeyen bir kişinin borsadan para kazanabilmesi oldukça zordur. Gerçek parada ki borsa olduğu gibi sanal para birimi olan bitcoin borsası da vardır. Her ikisinde de para kazanmak için borsayı bilmek gerekmektedir. Peki, borsada tüyo almak işe yarar mı? Öncelikle bu sorunun cevabını verebilmek için borsanın ne demek olduğunu bilmek gerekmektedir.

Bitcoin Nereden Alınır?

Gerçek para birimlerinin olduğu gibi Bitcoin 'in de bir borsası vardır ve bitcoin alım satım işlemleri bu borsalarda yapılmaktadır. Borsa da herhangi bir işlem yapacak kişinin dikkatlice izlemesi gerekir. Borsaya ne zaman girilip ne zaman çıkılacağı iyi araştırılmalıdır.

İstanbulkart Kullanıcılarına Müjde İstanbulkart Kullanıcılarına Müjde

Bunu da en iyi yapan kişinin kendisi olacaktır. Ne zaman çıkılacağını kestiremezseniz yatırdığınız para kaybolabilir. Böyle bir durumla karşılaşmamak için iyi araştırma yapılmalıdır. Borsaya para yatırılmadan önce hangi para birimine para yatırılacağı iyi seçilmelidir.

Kripto para Borsası Nedir?

Bu sorunun cevabını cevaplamadan önce kripto para ne demektir bunu öğrenmek gerekir. Kripto para bir sanal para birimidir. Bu kripto paraların ilk çıkanı ve en bilindik olanı ise Bitcoin 'dir. Her gün piyasaya yüzlerce kripto para sürülmektedir. Ancak her kripto para değerli değildir. Kripto paraların kullanmış oldukları alt yapıya göre değerlenmektedir.

Örneğin Bitcoin 'in kullanmış olduğu blockchain altyapısı ile birlikte para transferleri dakikalar içerisinde gerçekleştirilmektedir. Bu altyapı sayesinde de Bitcoin 'in değeri her geçen gün kat ve kat artmaktadır.