Plastik Maddelerin Oluşumu ve Çeşitleri, Kullanım Alanları ve Çevresel Etkileri Plastik Maddelerin Oluşumu ve Çeşitleri, Kullanım Alanları ve Çevresel Etkileri

Afrika Ülkeleri

Afrika Kıtası'nda bulunan ülkelerin böcek tüketmelerinde ki belkide en büyük etken ülkedeki fakirlik ve yemek bulamamak. Bu bölgede yaşayan pek çok çocuk böcekleri avlayıp çiğ çiğ ya da onları kızartarak yemektedir. Yaptıkları tek şey, eğer direk yiyecekler ise ,böceklerin kafasını kopartmak. Kızarttıklarında ise buna gerek bile duymuyorlar.

Çin

Çinlilerin chopistick denilen çubukla yemeleri yavaş ve küçük lokmalar ile yemelerini sağlıyor. Geleneksel Çin mutfağının fast food karşıtı olması da sağlıklı beslenmeye itiyor. Çinin bu listede olmasının en büyük etkeni de şüphesiz ki nüfusudur. Çin'in nüfusu oldukça fazla olduğu için bazı bölgelerde insanlar böcek yiyebiliyor. Özellikle Çinliler karidesi önce sarhoş edip sonra çiğ çiğ yiyorlar.

Uganda

Afrika Kıtası üzerinde bulunan Uganda'da yine açlık yüzünden her gün binlerce insan hayatını kaybetmektedir. Burada ki halk besin kaynağı olarak çekirge yemekte. Türkiye' de özellikle tarımla uğraşanlar çekirgeden hoşlanmasalar da Uganda Cumhuriyeti'nde insanlar çekirge gördüklerinde hemen avlamaya çalışmaktadırlar. Yakaladıkları çekirgeyi ateşte kızarttıktan sonra kızarmış et misali tüketmektedirler.

Japonya

Japon mutfağının ana teması her daim küçük porsiyonlardır. Beslenme alışkanlıklarında bol bol sebze tüketmek ve en önemlisi de pilav var. Bu sebzelerin çoğunu haşlayarak tüketiyorlar. Teknoloji devlerinden biri olan Japonya eşek arısı böceği yiyor. İnsanlar eşek arılarını yakalayıp, kaynatıp yiyor. Üstelik bu eşek arıları ağız tadı olsun diye kraker niyetine yenmekte.

Meksika

Genellikle yemeklerinde acıyı tercih eden Meksikalıların yemekleri çok malzemeli ve acı olur. Yemekleri ise çoğunlukla hamurdan yapılır. Meksika da halk sivrisineklerin çiftleştikten sonra bıraktıkları yumurtaları tüketmektedir. Türkiye'de neredeyse herkesin nefret ettiği bu böcek türünün yumurtaları Meksika'da pilav gibi yenilmekte.