Bu iki durumunda sağlığı olumsuz yönde etkilediğinin altını çizen uzmanlar, regli düzensizliğinden karaciğer yetmezliğine, hormonal dengesizliklerden zihinsel sorunlara dek pek çok problemin sağlıksız beslenme sonucu ortaya çıktığını kaydediyor.

Kilo problemi nedeniyle hastaneye başvuranların sayısının her geçen gün arttığını belirten uzmanlar, özellikle ergenlikle birlikte yeme bozukluklarının daha fazla gözlemlendiği konusunda hem fikir.

Uzmanlar bebeklikten itibaren ailelerin çocuklarına yeme konusunda baskı yapmalarının ilerleyen dönemlerde sonuçlarının acı olabileceğini hatırlatırken, çocuklara yemek konusunda ısrarcı olmanın ortaya çıkardığı durumlardan birinin kilo problemi olduğunu belirtiyor.

Çocuğuna yeterli yemek yediği halde ısrarla yemek yedirmeye çalışan ebeveynlerin ters etki yaratabildiğini, çatışmayı arttırdığını ve inatlaşmayla birlikte sağlıksız beslenmenin tetiklendiğini savunan uzmanlar, bebeklikten itibaren çocuğun çok veya az yemek yemesi ve kilosunun sürekli gündemde tutulmaması gerektiğini kaydediyor.

Ebeveynlerin çocuğu için yaşına uygun beslenme planı oluşturması ve doğru ile yanlış seçenekleri belirterek bunu çocuğa benimsetmesi gerektiğini açıklayan uzmanlar, gerekirse ailenin diyetisyenden destek almasının da şart olduğunu hatırlatıyor.

Son yıllarda sosyal medyada bir anda popüler olan ve 'hızlı kilo verme' yöntemi olarak sunulan pek çok bitki çayı olduğunu belirten uzmanlar, gelişi güzel kullanılan bu bitki çaylarının meydana getirebileceği zararların önüne geçebilmek adına mutlaka kullanmadan önce araştırılmasını tavsiye ediyor.