Bitcoin İle Transfer Edilen Futbolcu

Sakarya ilinde faaliyette bulunan Harunustaspor takımı bir ilke imza atarak 22 yaşındaki Ömer Faruk Kıroğlu'na normal para yerine bitcoin vererek takıma dahil etti. Ömer Faruk Kıroğlu Karasu Kültürspor kadrosunda yer alıyordu.

Ancak Harunustaspor yöneticileri kendisini sezon sonuna kadar kadrolarına katmak için harekete geçti. Genç futbolcuya yarım sezonluk 4.500 tl garanti para teklif edildi. Ancak Harunustaspor yöneticileri bu paranın 2.500 lirasını peşin geri kalan 2000 liralık kısmı ise bitcoin hesabı üzerinden ödemeyi genç futbolcuya teklif etti.

Ömer Faruk anlaşmayı kabul etmesi ile birlikte resmi sözleme imzalandı ve genç futbolcuya bitcoin hesabı açılarak hesaba kulüp tarafından 0,0542 bitcoin para yatırıldı.

Bitcoin 'li Futbolcudan Açıklamalar

Bitcoin ile bir takıma transfer olarak bir ilkin yaşanmasını sağlayan genç futbolcu teklifi ilk duyduğu zaman şaşırdığını ve bitcoin hakkında bir bilgisi olmadığı için teklifi geri çevirmeyi düşündüğünü söyledi.

Ancak kısa bir araştırma yaptıktan sonra bunun iyi bir tercih olabileceğini düşündüğü için teklifi kabul ettiğini söyleyen 22 yaşındaki futbolcu kulüp başkanı ile konuştuğunu, bu transfer ile ülkede ve dünyada ses getirmek için bu yolu tercih ettiğini sözlerine ekledi.

Genç futbolcu yeni takımında arkadaşları tarafından sıcak karşılandığını ve kendisine arkadaşlarının bitcoin Ömer lakabını taktığını söyledi.