Türkiye'nin, 1928 yılında kurulan lider otomotiv perakendecisi Otokoç Otomotiv bünyesinde yer alan Birmot, Anadolu yakasında entegre satış ve satış sonrası hizmet çözümleri sunduğu Küçükyalı şubesinin açışını törenle gerçekleştirdi.

1523434174_Birmot_K______kyal___A____l_____Toplu__1__1

AÇILIŞA BÜYÜK İLGİ

Birmot Küçükyalı'nın yeni şubesi için düzenlenen açılış törenine İstanbul Valisi Vasip Şahin, Koç Holding Otomotiv Grubu Başkanı Cem Çimen, Tofaş CEO'su Cengiz Eroldu, Otokoç Otomotiv Genel Müdürü Görgün Özdemir, Fiat İş Birimi Direktörü Altan Aytaç ve Birmot Genel Müdür Yardımcısı Çağrı Karaoğuz katıldı.

1523434173_Otoko___Otomotiv_Genel_M__d__r___G__rg__n___zdemir__2_

ÖRNEK BİR TESİS

Açılış töreninde konuşma yapan İstanbul Valisi Vasip Şahin, 'Otokoç otomotiv ve Tofaş'a bu yatırım için teşekkür ediyorum. Böyle tesisler açıldıkça biz de yönetimler olarak çok seviniyoruz. Bu tesisin diğer firma ve yatırımcılara örnek teşkil etmesini dilerim. 1970'lı yıllarda babam Almanya'da bir otomotiv fabrikasında çalışıyordu.

28 MİLYAR DOLARLI İHRACAT

Yılda 200 otomobil ve bine yakın motosiklet üretiliyordu. Bizim için bunlar o zaman çok büyük rakamlardı. Baktığımızda, Türkiye'de otomotiv sektöründe geçen yıl itibariyle 28 milyan doların üzerinde ihracatımız var. Bu başarının tüm paşdaşlarına teşekkür ederim' dedi.

DEĞİŞİM VE DÖNÜŞÜMÜ YAKALAMAK

Koç Holding Otomotiv Grubu Başkanı Cenk Çimen, 'Otokoç Otomotiv'in bu yıl 90. Yaşını kutladığını ifade ederek şunları söyledi:' Türk otomotiv sektörünün tarihi bu şirkette yatıyor. Otokoç Otomotiv, tarihi boyunca bir çok değişim ve dönüşüm geçirerek özellikle son 5 yılda, hem yurt içinde hem de yurt dışında hızlı ve karlı büyüdü."

TÜRK MÜHENDİSLERİNİN BAŞARISI

"Bu yıl 60. Yılını kutlayan Tofaş şirketimiz de Türkiye'de otomotiv sanayinin gelişimine öncülük etti. Türk mühendislerin imzasıyla 20115 yılında üretimine başlanan Egea Sedan modeli, ulaştığı satış performansıyla iki yıldır üst üste en çok tercih edilen binek araç modeli oldu. Otomotiv işinde hem araçlar, hemde teknoloji, hemde sağlanan hizmetlerin yapılış şekli değişiyor."

1523434172_Ko___Holding_Otomotiv_Grubu_Ba__kan___Cenk___imen__2_

MÜŞTERİ ODAKLI ÇALIŞIYORUZ

"Bütün bu değişim içinde teknoloji ve Dijitalizasyon var. Önceden otomotiv perakendeciliğinde tesis ve yetişmiş insan kaynağı yeterliydi, şimdi müşteri ile sürekli bağlantıda kalacağınız sanat tesisler gerekiyor. Bu tesisler, müşteriyi tesise girerken tanıyacak, alışkanlıklarının öceden bilecek, tüm bilgileri dijital ortamda aktaracak ve bir sonraki ziyaret için bağlantıda kalacak yapılar olmalı.'

Kredi Notundaki Yükseliş Somut Başarıları Yansıtıyor Kredi Notundaki Yükseliş Somut Başarıları Yansıtıyor

Çok sayıda davetlinin katıldığı açılış programından sonra, Birmot tesisi gezilerek ziyaretçilere şirket hakkında bilgiler verildi.