Birleşik Arap Emirlikleri Bakan Atadı

Teknoloji dünyasında yazılımlardan robotlara tüm cihazlara yerleşmeye başlayan yapay zeka artık bir bakanlığa sahip. Omar Bin Sultan Al Olama yapay zeka bakanı olarak atandı.

Birleşik Arap Emirliklerinin yapay zeka bakanı ile birlikte 2 bakan daha atandı. İleri Bilimden Sorumlu Devlet Bakanlığına Sare el-Emiri ve Gelecek Gıda Güvenliğinden Sorumlu Devlet Bakanlığına Meryem el-Mehiri de bakan olarak atandı.

2117'De Mars'a Yerleşecekler

Daha önce de başbakanlıkta gelecekten sorumlu direktör olarak çalışan Omar Bin Sultan Al Olama yeni atandığı görevinde yapay zeka teknolojisi, kullanım alanları ve güvenliği gibi konulardan sorumlu olacak. Birleşik Arap Emirlikleri geçen günlerde de 2031 yapay zeka stratejisini paylaştı.

Yeni vizyonu ile yapay zekanın yanı sıra robotlar, otonom araçlar, drone'lar ve Mars'ta kolonileşme gibi konularda gündemde olan ülke tüm işlemlerde dijitalleşmeyi hedefliyor. 2021 yılında tüm kağıt işlemlerini dijital ortamda yapacağını, 2030 yılında tüm emirliklerdeki ulaşım ağını otonom olarak gerçekleştireceğini ve 2050 yılında üretilen enerjilerinin %75'ini temiz kaynaklardan elde etmeyi planlıyor.

Hatta birleşik Arap emirliklerinin en çok konuşulan hedefi ise 2117 yılında Mars gezegeninde kolonileşme isteği oluyor.

Teknoloji alanında yaptığı atılımlar ile adından sıklıkla söz ettiren Birleşik Arap Emirlikleri petrol zengini olarak bilinmek dışında yeni bir üne daha kavuşmuş oldu. 27 yaşındaki genç bakan ile petrolün bir gün biteceğini bu olay gerçekleştiği zaman yaşanacaklara şimdiden hazırlandıklarını belirtiyorlar. Kısa bir süre önce Birleşik Arap Emirlikleri yapay zekaya sahip robot polisler görevlendirmişti.

Teknolojiye en çok önem veren ülke konumuna gelen Birleşik Arap Emirlikleri ellerinde para varken dünya ülkeleri ile teknoloji alanında yarışmak ve eninde sonunda petrole ihtiyaç kalmayacağını ön görerek teknolojiyi geliştiren ülke konumunda olmak istiyor.