Birçok kişi Binance hacklendi mi? sorusunu yöneltirken yetkililer de buna ilişkin açıklamalarda bulunmakta geç kalmadılar.
Sosyal Medyada Panik Havası

Sosyal medyada birçok kullanıcının üzerinde yorum yaptığı" Binance hacklendi" haberi, şüphesiz ki gündemin en heyecan yaratan haberi oldu. Birçok sosyal medya kullanıcısı bu haber hakkında sistemin hacklendiği ve sahip olduğu alt coinlerin satıldığına yönelik paylaşımlarda bulundular. Bu tür haberler, Binance kullanıcıları arasında bir panik havası yarattı.

Aynı zamanda kullanıcılar, Binance destek butonundan yardım isteyerek, durumun açıklanması hakkında taleplerde bulundular. Binance yetkililerinin konu hakkında ilk yaptığı açıklamalar, durumun araştırıldığı ve üyelerin paniğe kapılmadan beklemeleri gerektiği biçimindeydi. Aradan birkaç saat geçtikten sonra Binance CEO'su Changpeng Zeo Twitter hesabından attığı bir tweet ile konuya açıklama getirdi.
İddialar Asılsız Mı?

Binance CEO'su Changpeng Zeo, Twitter hesabından yaptığı açıklama ile Binance üzerinde bazı düzensiz işlemlerin varlığını doğruladı. Ancak tüm kullanıcıların paralarının güvende olduğunu da belirterek, konu hakkında çalışmaların devam ettiğini ifade etti. Sistemdeki karışıklık süresinde yapılan düzensiz işlemlerin geri çevrileceğini belirten Zeo'nun açıklamasının sonrasında geçersiz olarak kabul edilen tüm işlemler, geri alındı.

Bu durum Binance kullanıcılarının içini rahatlatırken yetkililer, sisteme saldıran hackerların sahip oldukları coinleri kaybettiklerini ve saldırıda başarısız olduklarını belirttiler. Hackerların kaybettikleri coinlerin, Binance Charity vakfına bağışlanacağı açıklandı.

Binance tarafından yapılan açıklamalar arasında Binance'ye saldıran hackerların hesaplardaki altcoinleri satarak, bir diğer kripto para olan Vicaoin aldıkları bulunmaktaydı. Yetkililer bu durumun ticaret botunun hacklenmesinden kaynaklandığını belirtirken, bu durumu yaşamamak için kullanıcıların neler yapabileceklerini de açıkladılar.