Masum sanılan gözyaşlarının, bazı durumlarda zehir bile salgılayabildiğini işaret eden uzmanlar, gözyaşlarına dair bilinmeyen bazı gerçekler olduğunu paylaşıyor

Uzun süredir bilim insanları tarafından araştırılan gözlerin yaşarması ve ağlama durumu ile ilgili olarak bilim insanları gözlerinden 3 tip yaş geldiğini savunuyor.

İnsan Doğasının Esası, İyi mi, Kötü mü, Yoksa Karma mı? İnsan Doğasının Esası, İyi mi, Kötü mü, Yoksa Karma mı?

Gözlerin sağlığını ve işlevselliğini sürdürebilen bazal gözyaşı sistemi diye bilinen gözlerin sağlığını ve işlevselliğini sürdürebileceği biyolojik ortamın oluşturulması amaçlı salgılanan bir gözyaşı türü olduğunu paylaşıyor.

İkinci tür gözyaşı türünün biyolojik savunma sistemi olan 'refleks gözyaşı sistemi' olduğunu belirten uzmanlar, soğan doğrama esnasında meydana gelen gözyaşı türünün buna girdiğini paylaşıyor.

Üçündü tür gözyaşı ise 'duygusal gözyaşı sistemi' diye bilinen insanların duygusal durumlarının bir tür dışa vurumu olarak nitelendirildiğini dile getiren uzmanlar, yaş fark etmeksizin hepimizin ortak yaptığı birkaç şeyden birisi hiç şüphesiz ağlamaktır. Ağlamak çoğunlukla hüzünle eşleştirilmiştir. Aslında ağlamanın bir çok çeşidi vardır.

Mutluluktan ağlama, hüzünden ağlama, bir yerin acımasından ağlama,…

Ağlamayı kimyasal bir tepkime olarak görsek de, bu tepkimeler iç dünyamızın stresini, 5heyecanını, aşırı yükselen duygularını dışarı vurmak olarak tanımlayabiliriz.

Bilim insanları inanılmaz bir şekilde gözyaşının içeriğinin değişik zamanlardaki ağlamalarda farklı olduğunu ortaya çıkardı. Bunun anlamı bir kişi hangi gerekçe ile ağlıyorsa gözyaşı içeriği ona göre şekilleniyordu.