Sri Nageshwara Swamy Tapınağı,  Tarih öncesi Gizemi Sri Nageshwara Swamy Tapınağı, Tarih öncesi Gizemi

Özellikle son yirmi yıldır iletişim çağının ortana dünyaya gelen çocukların internet bağımlısı haline geldiğini işaret eden uzmanlar, çocukların dijital dünyaya adapte olmaları en çok üzerinde durulması gereken konulardan biri olduğunu işaret ediyor.

Bilgisayar oyunlarının ders müfredatında yer alan hedeflere ulaşmada eğlenceli bir yol olabileceğini belirten uzmanlar, bilgisayar ve internet teknolojileri hayatın her alanında olduğu gibi eğitim alanında da etkisini göstermeyi sürdürüyor.

Uygulama alanlarından biri olan bilgisayar oyunları, daha çok eğlenme amaçlı gibi algılansa da bireylere önemli bilgileri sunabilecekleri bir ortam sunabilir.

Bilim insanlarının gerçekleştirdiği araştırmalar, öğrencilerin ortalama olarak okuduklarının yüzde 10'unu, duyduklarının yüzde 20'sini ve hem görüp hem de okuduklarının yüzde 30'unu hatırlayabildiğini ortaya koyuyor. . Oyun tabanlı öğrenme geleneksel eğitim biçimlerine kıyasla kendine güveni yüzde 20, yeteneklere ilişkin bilgiyi yüzde 14 ve gerçeklere dair bilgiyi yüzde 11 artırıyor.

Bilgisayar oyunlarının eğitim ortamlarında etkin şekilde kullanılabilmesi için doğru entegrasyon sağlanmasına dikkat çeken uzmanlar, çocukların bilgisayar oyunlarına bu kadar fazla zaman ayırıyor olmasının sebebi, oyunlardan ihtiyaçları olan 21'inci yüzyıl becerilerini öğrenmeleri gerektiğini gösteriyor.

Oyunlar aracılığıyla öğrenmek, geleneksel sınıf ortamlarının sıkıcılığını aşmak ve eğitim sürecini eğlenceli kılmak için önemli bir araç olabileceğini belirten uzmanlar, bunun için öğrencilerin becerilerini geliştirmeye yardımcı, problem çözme yeteneğini geliştiren, hazırlandığı konu alanına özgü bilgiler barındıran ve onları pekiştiren yapıda oyunlar hazırlanabileceğini belirtiyor.