Hal böyle olunca ne kadar çok protein, vitamin; o kadar çok sağlık mantığıyla düşünen anne ve babalar çocuklarına katı gıda tüketimine başladıktan hemen sonra " bıldırcın yumurtası kaç yaştan itibaren yenebilir? " gibi soruların telaşına kapılıyor. Fakat ne yazık ki çocuklar söz konusu olunca bu ne kadar protein o kadriyi mantığı pek işe yaramıyor ve bir uzman görüşü almak gerekiyor.

Kaç Yaştan İtibaren Bıldırcın Yumurtası Tüketimine Başlanabilir?

Uzmanlar bu konuda oldukça net. Çocuklar için otuz altı, kırk sekiz aydan önce verilmemesi gerekiyor. Bebeklerin henüz yeterince gelişmemiş sindirim sistemleri bu yoğun protein ve demir kaynağını sindirmekte zorlanabilir ve bebeğin organlarını yorabilir.

Bu sebeple üç ya da dört yaşından önce kesinlikle verilmemesi gerekiyor ve sonrası için de muhakkak bir hekime danışarak vermek gerekiyor. Çocukların alerjik yapıları ve bağışıklık sistemleri birbirinden farklı olduğu için şu yaşta kesinlikle başlanabilir demek bu sebeple mümkün olmuyor.

Bıldırcın Yumurtası Nasıl Tüketilir?

Küçük çocuklarda normal tavuk yumurtası gibi ancak daha çabuk pişeceğinden daha öz sürede suda haşlayarak verilebilir. Çiğ tüketimi ise direkt yumurtayı sade yutmak da bir seçenek ancak hem içimini kolaylaştırmak için hem de solunum yolları için mükemmel bir şifa kaynağı olan süt, bal ve bıldırcın yumurtası karışımını tüketmek de son derece faydalı bir alternatiftir.

Ancak burada unutulmaması gereken en önemli nokta hangi yaşta olursa olsun, yetişkinler de dahil, son derece alerjen bir gıda olan bıldırcın yumurtası için öncelikle muhakkak alerji testi yapmak gerekiyor.