Beyoğlu'nda toplanan yüzlerce kişi, ABD'nin Tel Aviv'de bulunan başkonsolosluğunu Kudüs'e taşımasını protesto etti.

KUDÜS MÜSLÜMANLARINDIR PANKARTI

Filistinliler için 'Büyük Felaket' olarak tanımlanan Nakba'nın yıl dönümünde ABD'nin Tel Aviv'de bulunan konsolosluğunu Kudüs'e taşıması sebebiyle aralarında İHH, Anadolu Gençlik Derneği (AGD), Memur-Sen, Bem-Bir_Sen ve Özgür-Der üyelerinin olduğu bir grup akşam saatlerinde Tünel Meydanı'nda toplandı.

GALATASARAY MEYDANINA YÜRÜDÜLER

'Kudüs Müslümanlarındır' yazılı pankart açarak Galatasaray Meydanı'nda doğru yürüyüşe geçen grup tekbirler getirerek, sık sık İsrail ve ABD aleyhinde sloganlar attı.

BU TOPRAKLARDA İSRAİL KARŞITLIĞINI ARTTIRACAĞIZ

Galatasaray Meydanı'na gelen gruptakilere kurulan platformdan konuşmalar yapıldı. İlk olarak İHH genel başkanı Bülent Yıldırım söz aldı. Yıldırım; ' Bütün İslam ülkeleri İsrail'in büyükelçiliklerini, konsolosluklarını topraklarından kovmalıdır. Burada da bu şeref Türkiye'nin olsun. Bugünden tezi yok İsrail Büyükelçiliği ve Konsolosluğu hemen kapatılsın."

MÜSLÜMANLAR ÖLÜRKEN BİZE UYUMAK YAKIŞMAZ

"Müslümanlar ölürken uyumak bize yakışır mı? Eğer yarın da böyle öldürmeye devam ederlerse bizden haber bekleyin. İstanbul'daki İsrail Konsolosluğunu kuşatacağız Ramazan boyunca. İftarlarımızı da, sahurlarımızı da orada yapacağız. Türkiye'nin he yerinden insanlar gelip, nöbet tutacaklar. Bu topraklarda İsrail karşıtlığını arttıracağız' dedi.

KINIYORUZ, LANETLİYORUZ

Daha sonra Memur-Sen genel başkan yardımcısı Mehmet Emin Esen konuştu. Esen, ' ABD'nin kararı sonrasında Siyonistlerin saldırıları artmaya devam ediyor. Siyonistler Mescid'i Aksa'yı yıkıp, Süleyman Mabedi'ni inşa etmek için her gün yeni adımlar atıyor."

SİYONİST ÇETELERİ KINIYORUZ

"Daha dün İsrail polisini koruması altında yüzlerce Siyonis Mescid'i Aksa'ya saldırdı. Bugün de 50'den fazla Filistinli kardeşimizi şehit ettiler. Bu Siyonist çeteleri kınıyoruz, lanetliyoruz' dedi.