Beyinde Pıhtı Atması Nedir?

Hayati önemi oldukça fazla olan beyne pıhtı atması; felce neden olabilir iken ölüme bile neden olabilmektedir. Böyle durumlarda insanların ihmal etmemesi ve gerekli tedavileri olması sağlığı açısından büyük önem taşımaktadır.

Beyinde Pıhtı Atmasının Nedenleri

"Beyinde pıhtı atmasının nedenleri" başında boyunda damarlarındaki damar sertliği gelmektedir. Böyle bir sorunun olduğu durumlarda beyine pıhtı atması çok olasıdır. Ayrıca boyun damarlarındaki tıkanıklıklarda da büyük veya küçük ölçütlerde pıhtı atma mümkün olabilmektedir. Gerekli önlemlerin alınması gerekmektedir.

Beyinde Pıhtı Atmasını Önlemek İçin Yapılması Gerekenler

Beyinde pıhtı atmasını önlemek için yapılması gerekenler; diyabetten ve kilodan uzak durmak, sağlıklı beslenmek, spor yapmak, düzenli olarak kalp ve damar kontrollerini yaptırmak, şeker ve tuzu daha az kullanmak ve hipertansiyondan korunmak olarak sayılabilmektedir. Fazla kilo, hipertansiyon ve diyabet hastalığı damar sertliğine neden olmaktadır. Damar sertliği de pıhtı atmasındaki büyük nedendir. Bu nedenle damar sertliğine neden olan her şeyden korunmak önemlidir.

Beyine Pıhtı Atmasında Risk Altında Olanlar
Beyine pıhtı atmasında risk altında olanlar genellikle obezite problemi olanlardır. Ancak uzun süre anestezi etkisinde ameliyat geçiren hastalar, kanında pıhtılaşma eğilimi olan hastalar, tromboemboli hastaları, hastanede yatan enfeksiyon hastaları, kronik akciğer hastaları ve ağır derecede astım, yatağa bağımlı olarak yaşayan hastalar, kanser hastaları, yoğun bakımda olan hastalar ve hamileler de beyine pıhtı atması olayında riskli gruptalardır.

Bunların dışında sağlığına dikkat etmeyen ve damar sertliğine neden olabilecek şeyleri yapmaya eğilimli insanlar da risk altındadır.