Profesyonel Futbolcu Disiplin Kurulu (PFDK) yine ceza yağdırdı. Ziraat Türkiye Kupası yarı final ilk maçında yaşanan olaylar nedeniyle Beşiktaşı futbolcu Ricardo Quaresma'ya 5 maç resmi müsabakalardan men cezası veren PFDK aynı zaman da 22 bin TL de para cezası kesti.

Beşiktaş-Fenerbahçe maçında yaşanan saha olaylarının siyah-beyazlılara faturası ağır oldu. Oyuna girdikten kısa bir süre sonra Fenerbahçeli futbolcu Josef de Souza ile yumruk yumruğa kavga eden Ricardo Quaresma, PFDK tarafından 5 maç müsabakalardan men edildi. Portekizli futbolcu 5 maçlık ceza nedeniyle Beşiktaş'ın ligde Gençlerbirliği (E), Başakşehir (D), Alanyaspor (E) ve Göztepe (E) maçlarını da kaçıracak.

BEŞİKTAŞ İTİRAZA HAZIRLANIYOR

PFDK'nın kararı sonrası adeta alarma geçen Beşiktaş yönetimi konusu tahkim kuruluna taşımaya hazırlanıyor. Siyah-beyazlılar cezaların açıklanmasından kısa bir süre sonra kurula başvurusunu yaparken, gözler Tahkim Kurulu'na çevrildi.

Öte yandan Quaresma'nın yanında Beşiktaş kulübü de Fenerbahçe maçında yaşanan tribün olayları nedeniyle ceza aldı. Maç içerisinde siyah-beyazlı taraftarların kötü ve çirkin tezahüratta bulunmaları nedeniyle kulübe 30 bin TL para cezası kesildi.