Bu noktada B1 vitamini gibi kan hücreleri ve genel vücut düzeni açısından son derece önemli olan vitaminin eksik alınması ya da hiç alınmaması durumunda beriberi hastalığı tüm belirtileri ya da birtakım göstergeleri ile ortaya çıkabilmektedir.

Türkiye'de nispeten az görünen bu hastalık Doğu ülkelerine gidildikçe artış göstermektedir. Tahıl ve bezelye gibi besinlerde B1 vitamin oranları oldukça fazladır. Bununla birlikte erik, fıstık ve kuru üzüm gibi ülkemizde sıklıkla tüketilen besinler B1 vitamini oranları açısından zengin olup beriberi hastalığının oluşmasına da engel olmaktadır.

Beriberi Hastalığının Belirtileri

Sinir sistemi alanında çeşitli hasarlara ve hastalıklara uğrayan kişilerin sıklıkla sorduğu soruların başında beriberi hastalığının belirtileri nedir? sorusu gelmektedir. Beriberi hastalığı doğrudan doğruya sinir sistemini hasara uğratmakta ve bu bölgenin eski işlevlerini yerine getirmesine engel olmaktadır.

Beslenme alışkanlıklarının eksik olması nedeniyle kişilerde dengesiz kilo alıp verme belirtileri ilk göstergeler arasında yer almaktadır. Aynı zamanda beslenmeyle doğrudan ilintili olarak sinir sistemi bölgesinde cereyan eden çatlamalar kişinin öfke kontrolünü sağlayamaması, aşırı asabi olma gibi durumlarla da kendini göstermektedir.

Burada dikkat edilmesi gereken ana nokta her sinir rahatsızlığının bu beriberi hastalığına bağlanmaması gerektiğidir. Ancak sürekli olarak yorgun ve aç hissetme, kendini yetersiz görme ve uykudan yorgun uyanma gibi faktörlerin birleşimiyle bu hastalığın ana belirtileri tamamlanmış ve tam olarak kendini göstermiş olmaktadır.

Odak alanında da çeşitli sorunlar yaşayan beriberi hastaları sürekli olarak iş ve okul ortamlarında dikkatsiz davranışlarıyla da dikkatleri çekmektedir. Bu hastalığın belirtileri kendini gösterdiğinde bir uzmana ya da beslenme uzmanına görünmekte fayda bulunmaktadır.