Dikkatli davranıldığı ve tedbirlerin alındığı takdirde bel ağrılarından kolayca kurtulmanın mümkün olduğunu dile getiren uzmanlar, bel ağrılarında ilaç kullanımı ve sporun işe yaramadığı raddede devreye cerrahi yöntemlerin girdiğini paylaşıyor.

Son yıllarda teknolojinin de gelişmesiyle birlikte mikro cerrahi yöntemlerinin başarılı sonuçlar verdiğini açıklayan uzmanlar, açık mikroskopik ve enstrümanlı cerrahinin daha karışık durumlarda tercih edildiğini işaret ediyor.

Uzmanlar önemli olanın hastaya uygun tedaviyi seçmekten geçtiğini belirtirken, hayat boyu yer çekimine karşı mücadele veren insan doğasının, bu ağrılarla mücadele etmesi için mutlaka uzman yardımına ihtiyaç duyduğunu kaydediyor.

Bu tür ağrıların basit tedavi yöntemleri ile ilerlemesi engellenebilir. Bu nokta da önemli olan önceden önlem almaktır. Yatak istirahati, ilaç kullanımı, egzersizler işe yaramadığında ise devreye cerrahi tedavi girer.

Cerrahi tedaviler ilerleyen teknoloji ile hasta açısından daha basit bir hale geldi. Mikro cerrahi yöntemler ile yapılan tedavinin sonuçları oldukça başarılı yanıtlar veriyor.

Daha karmaşık durumlarda açık mikroskopik veya enstrumanlı cerrahi gereksinimleri de olabilir. Burada ideal olan uygun hasta seçimi ve uygun tedaviyi uygulamaktır.