Ancak emzirmeyle ilgili halk arasında şehir efsanesine dönüşen yanlış bilgilerin olduğunu hatırlatan uzmanlar, emzirme konusunda önemli paylaşımlarda bulunuyor. Bebeğin psikolojik, fiziksel, motor ve zihinsel gelişimi için anne sütünün en uygun besin olduğunu paylaşan uzmanlar, anne sütünün ilk altı ay boyunca bebeğin ihtiyaçlarını sağlayacak besin olduğunu belirtiyor.

Doğum sonrasında annelerin en büyük yaptığı hatalardan birinin emzirme dönemindeyken zayıflamaya çalışmak olduğunu hatırlatan uzmanlar, emzirme esnasında annenin beslenmesinin ve sıvı tüketimi süt üretimini doğrudan etkilediğini vurguluyor. Bu nedenle de emzirme döneminde de dengeli ve sağlıklı beslenme, süt, et, protein, sebze meyve tüketimi hem annenin sütünün miktarını hem de kalitesini arttırıyor. Emzirme döneminde hr bebeğin emme ritminin farklı olduğunu da unutmamak şart. Bebeğinizin her meme emmek istediğinde mutlaka emzirmeniz gerektiğini hatta istiyorsa saat başı bile emzirebileceğinizi unutmamalısınız.

Yani ille de bebeğinizi beslemek için 3 saatin dolmasını beklemeyin. Ancak ilk bir ayda, uyuyor olsa bile en geç 3-3.5 saatte bir mutlaka emzirmelisiniz. Anne sütü ile beslenen bebeklerin ilk altı aylık dönemde su içmeye ihtiyacı olmadığı üzerinde duran uzmanlar, anne sütünün yüzde 80'inin sudan oluştuğunu ve bebeğin su ihtiyacını karşıladığını hatırlatıyor. Bu sebeple bebeğinizin susuz kalmasından endişe duymamalısınız.