Bebek Sağlığı

Bebeğin sağlığı için dikkat edilmesi gereken noktalar nelerdir?

Bebeğin sağlığı için öncelikle yapılması gereken şeyler vardır. Şöyle ki dış dünyaya gözlerini açtıktan sonra hislerini belli etmek adına bile ne yapacağını bilemez dolayısı ile ebeveynlere çok iş düşmektedir. Daha dikkatli ve gözlemci olunmalıdır. Bebeğin rutin doktor kontrollerine riayet edilmeli doktorun bilgilendirmeleri doğrultusunda uygulamalar yapılmalıdır. Ayrıca gözlemlenen farklılıklar hekimi ile mutlaka paylaşılmalı eğer gerek duyuluyorsa ilgili birime ayrıntılı inceleme için başvurulmalıdır. Hekim branşları yaşanan duruma göre değişiklik gösterir bazı durumlarda kendi branşından yardım almak en doğrusudur.

Sağlıklı bebek nasıl anlaşılır?

Sağlıklı bebek emme refleksi ya da uyuma saatleri oyun saatleri ebeveynle temas kurma iletişim konusunda rutindir. Yani sorunsuzdur ve her zaman davrandığı doğal hareketleri ile hareket eder. Ancak sağlıklı olmadığı her hangi bir rahatsızlık duyduğu durumlarda ise mutlaka bu rutinlerin uygulamalarında farklılıklar gözlemlenecektir. Örneğin burnu tıkalı soğuk algınlığı olan bir bebek kolay beslenemeyecek uyuyamayacaktır. Ya da diş çıkarmak üzere olduğunda biraz daha huzursuz ve oyun için bile isteksiz olabilecektir. Kendini ifade edemediği bu dönemde tek yapabileceği rutinlerin deki bozulma ve huzursuzluğudur. O sebeple tepkileri mutlaka dikkatle izlenmelidir. Anlık olarak hekimi ile kontak halinde olunmalıdır.

Sağlıklı bebek nasıl tepkiler verir?

Sağlıklı bebek nasıl anlaşılır? diye düşünülürse parlayan gözlerle size bakacak ve ihtiyaçlarını doğal sürecine uygun şekilde isteyecektir. Uyuma şekli düzeni saati, oyun saati, beslenme saati kendi rutinlerine uygun olacaktır. Ebeveyn ya da dış dünya ilişkisi sorunsuz genel davranış ve biyolojik durumu stabil gözükecektir.