Türkiye iki gün içerisinde seçim atmosferine girdi. Devlet Bahçeli'nin meclis grup toplantısında salı günü dile getirdiği erken seçim çağrısı Ankara'da bomba etkisi yaratırken muhalefet cephesi "hodri meydan" dediği seçim kararı için "baskın seçim" eleştirisi yaptı.

MHP'nin oylarına büyük darbe vurması beklenen İYİ Parti'nin seçime katılıp katılmayacağı büyük tartışma konusu oldu. Erken seçim kararının açıklanmasının ardından konuşan CHP'li Özgür Özel, İYİ Parti'nin seçime katılamayacağını ifade ederek yeni bir tartışmanın kapılarını araladı.

Habertürk canlı yayınında konuşan Özel, bir partinin seçime girebilmesi için en az 41 ilde örgütlenmiş olması gerektiğini belirterek İYİ Parti'nin seçime giremeyeceğini işaret etti. Seçim kanununa göre bir partinin seçime girebilmesi için büyük kurultayını gerçekleştirmesi ve bunun üzerinden 6 ay geçmesinin kanunda yazılı olduğunu belirten Özel, "İYİ Parti büyük kurultayı 1 Eylül'de 6 ayını dolduruyor. Seçim 26 Ağustos'ta gerçekleşirse İYİ Parti seçime giremez." dedi.

İYİ PARTİ'DEN İLK AÇIKLAMA: "KATILACAĞIMIZ KESİN"

Seçim tartışmalarının odağındaki İYİ Parti'den ilk açıklama parti sözcüsü Aytun Çıray'dan geldi. Çıray: "

'İyi Parti seçime katılma şartlarını eksiksiz yerine getirmiştir. Bu da Yargıtay Cumhuriyet Başsavcışlığı'nın kayıtlarına geçmiştir yani tescillidir' diyen Çıray, 'Sonuç olarak 10 Haziran 2018 tarihinden itibaren İYİ Parti'nin yapılacak her seçime katılabileceği hukuken kesindir' ifadelerini kullandı.

AKŞENER: "ABİLERİN BU KADAR KORKTUĞUNU DÜŞÜNMEDİM"

AKP ve MHP'nin İYİ Parti'den çekindikleri için seçimi öne çektiklerini belirten İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ise, 'Abiler korktu bu kadar korktuklarını düşünmemiştim. Seçim hazırlıklarıyla ilgili çalışmalar için yarından itibaren Ankara'ya döneceğiz. Biz burdayız varız, ben Cumhurbaşkanı adayıyım." dedi.