Gözlerimiz oldukça hassas olan ve bir o kadar da önemli bir organımızdır. Gözlerimizi çok iyi şekilde korumalıyız. Peki Göz sağlığımız için nelere dikkat etmeliyiz? İşte bu sorunun cevabını haberimizde sizler için derledik.

-Uzun süre bilgisayar başında oyun oynamak, göz sağlığımız için tehlikelidir. Uzun süreli bilgisayar oyunları oynamak, gözde kirpik dibi iltihabı, alerji ve kuruluk yapabilir. Ayrıca uzun süre bilgisayar karşısında olmak, uzağı görme kusuruna sebep olur.

-Çalışma ortamında Beyaz aydınlatmalardan kaçınmak gerekir. Gözü yormayacak olan sarı renk aydınlatma ampulleri kullanmaya özen gösterilmeli.

-Şeker hastası ve sporcuysanız göz dibi muayenenizi yaptırmayı sakın ihmal etmeyin.

-Makyaj malzemelerinizi başka biriyle ortak kullanmayın. Makyaj malzemelerinizi bir başkası ile paylaşmayın. Çünkü başkasının gözünde var olan bir hastalık, makyaj malzemesi yoluysa size bulaşabilir.

-Güneşli havalarda güneş gözlüğü kullanımına dikkat edilmeli. Özellikle renkli gözlü kişiler, güneşe karşı daha hassastır. Renkli göze sahip olan kişiler güneşli havalarda mutlaka güneş gözlüğü kullanmalı.

-Gözünüze bir darbe aldığınızda ya da gözünüze bir şey kaçtığında gözünüzü ovalamamanız gerekir.