Trafik keşmekeşinin daha yoğun yaşanmaya başlandığı İstanbul'un Anadolu yakasında yeni bir metro hattının açılacağı müjdesi verildi.

1_4

ÜMRANİYE'YE İKİNCİ METRO

Ümraniye –Dudullu-Bostancı Metro Hattının Tünel Birleştirme Töreni İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal ve İBB'nin ileri gelen yöneticilerinin katılımıyla gerçekleştirildi. Başkan Uysal, ' Dokuz metro istasyonunu kapsayan bu metromuzun çalışmaları tamamlandıktan sonra 2019 yılında hizmete girmiş olacak' dedi.

İLK ETABI CUMHURBAŞKANI AÇTI

Türkiye'nin ilk sürücüsüz metrosu olan Üsküdar-Ümraniye –Çekmeköy-Sancaktepe metrosunun, birinci etabı olan Üsküdar-Ümraniye-Yamanevler kısmı kısa bir süre önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla hizmete açılmıştı.

ULAŞIM SORUNUNA NEŞTER

Ümraniye-Dudullu-Bostancı Metro hattının Tünellerinin birleştiği, ray montajının yapıldığı programda konuşan Başkan Uysal 'İstanbulda yaşayan vatandaşların en büyük sorunu ulaşım sorunudur. Biz de belediye olarak 14 yıldır ulaşımın rahatlaması için çok ciddi bir emek harcıyoruz' dedi.

MESAFELER KISALIYOR

Metronun maliyetinden ve yapılan çalışmalardan da detaylı olarak bahseden başkan Uysal, 'Dudullu istasyonu'nda çalışmalar bittikten sonra birbirine bağlanan ilçeler sayesinde mesafeler daha da kısalmış olacak' dedi.