Spor Toto Süper Lig'de şampiyonluk hesapları yapan iki ekibin karşı karşıya geldiği mücadelede Fenerbahçe, evinde Başakşehir'i 2-0 yenerek bu yarışta ben de varım dedi. Sarı-lacivertlileri çekinerek geldikleri Başakşehir deplasmanında galilbiyete ulaştıran golleri Brezilyalı yıldız Fernandao kaydederken, ev sahibi ekipte yapılan savunma hataları dikkat çekti.

Aykut Kocaman ve öğrencileri için ya tamam ya devam niteliğindeki maçın galibiyetle bitmesi üzerine, ligin zirvesinde hesaplar sil baştan yeniden düzenleniyor. Maç öncesi lider Başakşehir ile puanı farkı 5 olan Fenerbahçe, dün akşam kazanılan 3 puan ile farkı 2'ye indirirken ikinci sıradaki Galatasaray ile maç fazlasıyla puanları eşitledi.

BAŞAKŞEHİR'DE SAVUNMA ÇÖKTÜ

Şampiyonluk iddiasını sürdüren Başakşehir'de Fenerbahçe maçında yapılan savunma hataları dikkat çekti. Galatasaray'dan transfer edilen ve sakatlığı nedeniyle ligin ilk yarısını kaçıran Chedjou, dün uzun bir aradan sonra forma giyerken yaptığı hatalar ve top kayıpları dikkat çekti. Başakşehir'in golcü stoperi Attamah ise maçın genelindeki müdahalelerinde yetersiz kalınca, Fenerbahçe forvetleri kale önünde bir çok kez topla buluştu.

FERNANDAO'NUN DÖNÜŞÜ

Fenerbahçe'de devre arasında kesin gönderilmesi beklenen Fernandao, adeta küllerinden doğdu. Van Persie'nin gidişi, Soldado'nun formsuzluğu ve Janssen'in de sakatlığı Brezilyalı ismi alternatifsiz kılarken, golcü oyuncu Aykut Kocaman'ın güvenini boşa çıkarmadı.