Süper Ligin yayın haklarını satın alan beİN SPORTS, bir süredir Süper Lig'den bir takımı satın almak için hazırlık yaptığı ve yaptığı araştırmalar sonunda ise Başakşehir Futbol Takımını satın almak için girişimlerde bulunduğu öğrenildi.

Süper Ligin yayın haklarını 5 yıllığına satın alan beİN SPORTS, Başakşehir Futbol Takımını almak için harekete geçti.

Türkiye'nin yanı sıra Brezilya, Fransa, İngiltere ve İspanya liglerinin de yayın haklarının satın alan beİN SPORTS, Türkiye'de satın almak için bir takım aradığını ve Başakşehir Futbol takımını satın almak için girişimlerde bulunduğu belirtildi.

Başakşehir spor yönetimi ile görüşüldüğü, satış ile ilgili detaylı görüşmeler sağlandığı ve satış için anlaşmaya varılarak el sıkıldığı gelen bilgiler arasında.

Satışın ise, ligin ikinci yarısından hemen önce, yani Ocak ayında gerçekleşmesi bekleniyor.

Türkiye Süper Lig'in yanı sıra Brezilya, Fransa, İngiltere ve İspanya liglerininde yayıncısı olan beIN SPORTS'un sahibi Nasser Al-Khelaifi, aynı zamanda Fransa'nın ünlü ekibi PSG'nin de sahibi durumunda. Büyük bir son dakika aksiliği olmaz ve anlaşma kağıda dökülürse bu Katarlıların ikinci kulüp satın alması olacak.

Bu önemli gelişme Türk futbolu için ise bir ilk olma niteliğinde... Daha önce birçok şirket isim ortaklığına gitmişti ama yabancı bir satın alma hiç gerçekleşmemişti.