Başın Belli Bir Bölgesinde Sürekli Hissedilen Ağrılar

Sürekli tekrar eden baş ağrıları strese, yanlış beslenmeye, yorgunluğa, kaliteli bir uyku uyuyamamaya, vücuttaki bazı vitamin ve minerallerin eksikliğine işaret edebilir. Ancak bu ağrılar bazen çok ciddi rahatsızlıkların belirtisi de olabilir.

Doktorların yaptığı açıklamaya göre ağrının şiddeti, ağrı şekli ve yönü, birtakım hastalıkların tespiti açısından önem taşıyor. Buna göre başın tek tarafında ve zonklama şeklinde olan ağrılar beyin tümörlerine, beyin damarlarında oluşabilen bir tıkanıklığa, göz sinirlerinde ve damarlarında oluşan önemli sorunlara işaret edebiliyor. Bu sorunlar acilen tedavi edilmeye başlanmazsa, beyin kanaması ve kalıcı körlük gibi ciddi problemlere neden olmaktadır.

Baş Ağrısında Mide Bulantısı

Baş ağrısı sorunu yaşayan kimseler, bu ağrıyla birlikte mide bulantısı da hissediyorsa bu durum migren rahatsızlığının belirtisi olabilir. Başın sağ veya sol tarafında yarım baş ağrısı olarak tabir edilen bir ağrıya, mide bulantısı, ışığa bakamama, karanlık bir odada uyuma isteği ve her türlü sesten aşırı biçimde rahatsız olma gibi durumlar eşlik ediyorsa bu belirtiler, migren problemini göstermektedir.

Ancak baş ağrısıyla birlikte görülen mide bulantısı bazen de beyin tümörlerinin belirtileri arasında değerlendirilmektedir.

Bu türlü sorunları yaşayan hastaların mutlaka bir nöroloji uzmanına başvurarak gereken tahlillerin ve görüntüleme yöntemlerinin yapılmasını sağlaması öneriliyor. Çekilecek basit bir beyin tomografisi ile eğer beyinde veya beyin damarlarında herhangi bir sorun varsa bu, kolaylıkla tespit edilebilir.

Uzmanlar hafife alınmaması gereken baş ağrılarında erken teşhisin hayat kurtardığına vurgu yaparak, nedensiz yere sürekli hissedilen baş ağrılarının kontrol edilmesinin önemini belirtiyor.