Cuhurbaşkanı Erdoğan tarafından üstü örtülü istifa isteğini şu ana kadar geri çeviren Balıkesir Belediye Başkanı Edip Uğur'un kararı bir muammaya dönüştü.

DANIŞMANLARI HENÜZ İSTİFA KARARININ NETLEŞMEDİĞİNİ SÖYLEDİ

Gözlerin istifa etmeleri üzerinde toplanan belediye başkanlarından Balıkesir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur'un istifası konusunda tam bir belirsizlik hakim.

Yakın çevresi tarafından Pazartesi günü istifa edeceğine dair bilgiler yayılan Uğur'un danışmaları, böyle bir kararın olmadığını dile getirdiler.

GÖZLER BAŞKANLARA ÇEVRİLDİ

Gazetecilerin başkana ve yardımcılarına bir türlü ulaşamadığı bu süreçte ortaya çıkan danışmanlar başkan Uğur'un istifa konusunda bir karar vermediğini açıkladılar.

Başka Melih Gökçek olmak üzere beş belediye başkanından birisi olarak gösterilen ve istifa etmesi konusunda AKP Genel Merkezinden baskı gördükleri ifade edilen başkanlar tek tek istifa kararlarını açıkladılar.

MELİH GÖKÇEK BEKLEMEDE

Melih Gökçek ve Balıkesir belediye başkanı Ahmet Edip Uğur sona kalan isimler oldu. Cumhurbaşkanının metal yorgunluğu içinde olduğunu belirttiği belediye başkanları istifa konusunda şu ana kadar ciddi bir tarih vermediler.

NİÇİN İSTİFA ETMİYORLAR

Öte yandan oğlunun Yönetim Kurulu Başkanı olduğu Beyaz Tv'den yapılan açıklamada Melih Gökçek'in Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığından hafta sonu resmen istifa edeceğine dair bilgiler verilmişti.

Cumhurbaşkanı ile konuştuktan sonra istifa kararını açıklayacağını öne süren çevreler, Gökçek'in birkaç tane proje dosyasını realize ettikten sonra törenle istifa edebileceğine işaret ediyorlar.