Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, tutuklu İstanbul Başkonsolosluğu görevlisi Metin Topuz 'un telefonunun ABD tarafından istenmesiyle ilgili olarak, ' Öyle bir yazı geldi. Bu yazıyı da soruşturmayı yapan savcılık makamına gönderdik. Onların vereceği bir karardır.

TELEFONU DA, ADAMI DA SERBEST BIRAK DİYOR

Şunu söylüyor; 'Telefon her ne kadar şahsın olsa da bizim işler için kullanılıyor. ' O zaman 'Her ne kadar Türk vatandaşıysa da bizim işler için kullanılıyor onu da verin' gibi bir noktaya, telefondan başlayıp adama kadar gidecek bir şey olacak. Böyle bir telefon dokunulmazlığını da yeni görmüş oldum' dedi.

HAYRETLER İÇİNDEYİZ

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül'ün sözlerinin satır başladı şöyle:

(Tutuklu İstanbul Başkonsolosluğu görevlisi Topuz'un telefonunun ABD tarafından istenmesi) Öyle bir yazı geldi. Bu yazıyı da soruşturmayı yapan savcılık makamına gönderdik. Onların vereceği bir karardır.

Melih Göğebakan’dan Basın Açıklaması Melih Göğebakan’dan Basın Açıklaması

Şunu söylüyor, 'Telefon her ne kadar şahsın olsa da bizim işler için kullaniliyor. ' O zaman her ne kadar Türk vatandaşıysa da bizim işler için kullanılıyor onu da verin' gibi bir noktaya, telefondan başlayıp adama kadar gidecek bir şey olacak. Böyle bir telefon dokunulmazlığını da yeni görmüş oldum.

ADİL ÖKSÜZ KONUSUNDA ÇALIŞIYORUZ

(Adil Öksüz'ün Almanya'da olduğu iddiaları) Bir kaç gün önce bir evinin olduğu yönünde bir haber çıktı. Bu ev resmi konularak 'Burada yaşıyor' şeklinde haber çıkınca arkadaşlarımız üzerinde çalışmaya başladı. Bununla ilgili somut bir talebimiz olacak.

ÖRGÜT ELEMANINA ULUSLARARASI ÖDÜL

(FTÖ tutuklusu eski YARSAV Başkanı Arslan'a, Vaclav Havel ödülü verilmesi) Genel olarak söylüyorum, bazıları Türkiye'de kendi taşeron örgütlerine yaptıramadığı şeyleri, vekalet savaşını asalete çevirme anlamında Türkiye'ye yönelik düşmanlığını ya da tehdidini sürdürmek istiyor.

Dolayısıyla bunlar ödül verdikleri kişiyle ilgili bunun bir örgütün elemanı olduğunu bilmeyecek durumda değiller. Nitekim o kişi, ödül almadan birkaç gün önce ödül grubuna teşekkür yazıyor, ödül alacağını da biliyor.

FETÖ İÇİN EVRAKLARIN TAMAMI YOLLANDI

(FETÖ elebaşı Gülen'in iadesi) iadeyi engelleyecek bir belge, prosedür, eksiklik kalmamıştır. Her iki taraf için de şekli anlamda iade için her türlü şartlar altında tamamlanmıştır. Bundan sonra artık iade bekliyoruz.