Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, Cumhurbaşkanı ve AKP genel başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bugün grup konuşmasında açıkladığı taşeron işçilere kadro konusunda önemli açıklamalarda bulundu. Uzun süredir bu beklenti içinde olan Taşeron işçilere müjdeli haber Ak Parti Grup toplantısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan verdi.

ÜÇ AY İÇİNDE KADROYA GEÇECEKLER

Sarıeroğlu. 450 bin taşeron çalışanın' amasız, fakatsız' şekilde direkt kadroya alınacağını söyledi. Çalışma Bakanı ayrıca devir işlemlerinin kıdemle beraber olacağını söyledi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu'nun bir televizyon kanalında yaptığı açıklamalardan öne çıkan satır başları şu şekilde;

450 BİN ÇALIŞAN KADROYA ALINACAK

Cumhurbaşkanımızın bana ilk talimatıyla' '2018'e girmeden önce bu taşeron işini halledeceğiz' demişti. O gün talimatı almıştık. Zaten sahada bildiğimiz konulardı. Talepleri tespit etmiştik. İnşallah karşılamışızdır. 980 bin emekçinin ailesine dokunan bir düzenleme oldu.

450 bin çalışanımızın tamamını' amasız-fakatsız' dirkt kadroya alıyoruz. Hiçbir şartımız da yok. Mevcutta emekçi kardeşlerimiz hangi işi yapıyorsa o işi yapmaya, aynı sendikalarda sözleşmeye tabii olarak kadrolu işçi olarak devam edecekler. Kafalarında hiçbir soru işareti olmasın.

MAHALLİ İDARELER VE İL ÖZEL İDARELERDE DAHİL

İkinci düzenlememizi de mahalli idareler ve İl özel idarelerle gerçekleştirdik. Belediye teşekküllerinde çalışan taşeron kardeşlerimiz konusunda şirketi aradan çıkartıyoruz. İl özel idaresindeki taşeronlar da aradan çıkarıyoruz. Direk daimi elemanı olarak kardeşlerimiz çalışmaya devam edecekler.

Üçüncü düzenlememiz geçici veya mevsimlik işçiler. Burada talep çalışma sürelerinin uzatılmasıyla ilgili bize iletilmişti. 4 ay daha uzatılmasını ön görüyoruz.

Bu taşeron firmaları devreden çıkartıyoruz. Tamamı BİT'in (Belediye İktisadi Teşekkülü) işçisi elamanı olacaklar.

SÖZLEŞMESİ ASKIDA OLANLAR

Hedefimiz taşeron çalışmayı kanunun gündeminden kaldırmak olduğun için asıl iş-yardımcı iş ayrımı yapmadık. Sayın Cumhurbaşkanımız açıklandığında itibaren bu kapsamın içinde olacaklar.

Mesela askerde olanlar, doğum izninde veya hastalım sebebiyle rapor sebebiyle taşeronda çalışıp şu anda askıda olanlar olabilir. Biz bu kardeşlerimizi de dahil ettik. Sözleşmesi askıda olanların içi rahat etsin. Döndükten sonra kadrola şekilde çalışmalarını sağlayacağız.