MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Antalya kampında il ve ilçe başkanlarıyla görüştü. Burada gazetecilerle de sohbet eden Bahçeli, Zeytin Dalı Harekatı ve bu harekatta Amerika'nın aldığı pozisyonla ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu. Bahçeli, Zeytşin Dalı Harekatına karşı çıkan, PKK/PYD'ye destek veren ABD'nin Vietnam savaşında yaşadıklarını hatırlattı. ABD'nin Vietnam'da yaşadıklarını unutmayacağını belirten Bahçeli, 'Yıllarca etkileri sürdü. Semptomları hala devam ediyor.' dedi. Bahçeli, 20 milyonluk bir ülkenin 200 milyonluk Amerika'ya kök söktürdüğünü hatırlatarak, 'Türkiye onların 5 katını yapar' dedi.

Zeytin Dalı Harekatı sırasında saldırıya uğrayan bir tankın ABD silahıyla vurulduğu iddiasıyla ilgili Bahçeli, 'Öyle bir sonuç elde edildiği an, delillendiği takdirde ABD benim yanımda 'sabıkalı devlet' olur. Bu yeni bir kavramdır.' Diyerek, terörist devletin olduğunu ancak sabıkalarının olmadığını söyledi.

Bahçeli, Türk Tabipler Birliği'nden Türk ifadesinin çıkarılmasına ilişkin de şunları söyledi: 'Türk ve Türkiye isimlerini çok eskiden almıştır. Mesela Türk Kadın Hareketleri Derneği kurduk. Sonra İçişleri Bakanlığı 'Bu ismi kullanamazsınız' dedi. Bize verilmediği zaman ayağa mı kalktık? 'Türklük elden gidiyor' diye bas bas bağırdık mı? Şimdi size ne oluyor?

Cumhurbaşkanı Erdoğan Promosyon Müjdesi Verdi Cumhurbaşkanı Erdoğan Promosyon Müjdesi Verdi

Devlet Bahçeli, 18 Mart Olağan Kurultay için de adeta gün sayıyor. Bunun için de Bahçeli, ilginç bir yol izliyor. Cebinde tarih ve kalan günün yer aldığını not ettiği kağıdı taşıyor.

Bahçeli il ve ilçe başkanlarıyla yaptığı kampın basına kapalı bölümde Cumhurbaşkanlığı Hükûmet Sistemi'ne 'ay yıldız sistemi' ismini koydu. Bahçeli, 'Ay meclis, yıldız da millî mutabakat. Yani yeni sistemin adı ay yıldız sistemi. Hilal, Meclis'teki 600 milletvekili, yıldız da biziz. Biz hilalin altına herkesi toplayacağız' dedi.