Türkiye Büyük Millet Meclisi'ndeki makam odasında basın mensuplarıya bir araya gelen MHP lideri Devlet Bahçeli, siyasetten spora önemli açıklamalarda bulundu. Türk futbolunun birinci gündem başlığı yabancı oyuncu sınırlamasına ilişkin görüşlerini paylaşan Bahçeli, Galatasaray'ın 11 yabancı oyuncuyla sahaya çıkmasını eleştirdi. "Galatasaray, ismini değiştirsin ya da 11 yabancıyla çıkmasın." diyen Devlet Bahçeli, taraftarı olduğu Beşiktaş'ı da yabancı oyuncu sınırlaması konusunda da uyardı.

Eleştirileri nedeniyle Galatasaray taraftarının hedefi olan Devlet Bahçeli, bugünkü açıklamasında eleştirilerini sürdürdü. "11 yabancı oyuncuyla maça çıkıyorsun. Bu durum Galatasaray'ın kuruluş gününden bugüne kadar ki zaferlerini gölgeleyen bir yaklaşımdır." diye konuşan MHP lideri, "Galatasaray'da hiç mi kimse gelmedi." dedi.

BEŞİKTAŞ'I BIRAKIRIM

Koyu bir Beşiktaş taraftarı olduğu bilinen Devlet Bahçeli, yabancı oyuncu sınırlaması üzerinden kendi takımına da ayar verdi. Beşiktaş'ı Avrupa'daki başarılarından dolayı tebrik ettiğini dile getiren MHP lideri, "Beşiktaş ta olmuş olsa, Beşiktaş 11 yabancı futbolcuyla sahaya çıksın koyu bir Beşiktaşlı olmama rağmen kulüpten ayrılırım." şeklinde konuştu.